GoldenPass Express

GoldenPass Express

De GoldenPass Express is een onderdeel van de GoldenPass lijn. Deze lijn verbindt Montreux aan het Meer van Genève met Luzern aan de Vierwaltstättersee. De GoldenPass Express rijdt met panoramatreinen op het traject Montreux-Interlaken en de Luzern-Interlaken Express rijdt op het traject van Interlaken naar Luzern. 

De ‘gouden trein’ rijdt tijdens de ca. 3-3,5 uur durende rit door een heel divers landschap. Door drie werelden met twee verschillende talen, over drie bergpassen en langs verschillende meren. Door de panoramaramen kunt u hier optimaal van genieten. Het is ook niet verwonderlijk dat juist op deze lijn de eerste treinen met panoramaramen werden geïntroduceerd.

De GoldenPass Express klimt vanaf Montreux door de wijngaarden en tuinen omhoog met uitzicht op het Meer van Genève. Dit landschap verandert al snel in dennenbossen, wilde beken, groene weiden op de hellingen, de chalets bij Gstaad en uitzicht op bergtoppen. Vanaf de Thunersee rijdt de trein naar Interlaken met uitzicht op de Jungfrau.

Bij Zweisimmen verandert de spoorbreedte en kunnen de GoldenPass Panoramic treinen niet verder rijden. U stapt dan over op de GoldePass RegioExpress. Sinds 11 december 2022 zijn er de nieuwe treinen van de GoldenPass Express. De trein rijdt dan rechtstreeks van Interlaken naar Montreux. Dankzij een nieuw systeem kan het onderstel van de trein aangepast worden aan de twee verschillende spoorbreedtes en rijdt de trein, zonder overstappen, op een andere spoorbreedte verder. Een uniek systeem! De Goldenpass Express rijdt 4x per dag.

GoldenPass Panoramic
De GoldenPass Panoramic rijdt ook nog op dit traject tussen Montreux en Zweisimmen. In Zweisimmen stapt u over op de GoldenPass RegioExpress naar Interlaken.  

GoldenPass Express Prestige Class
Paradepaardje van de GoldenPass Express is de nieuwe reisklasse “Prestige Class”. Dit is een upgrade op uw 1e klas ticket. Luxueuze, verwarmde lederen stoelen die door treinmedewerkers 180 graden gedraaid kunnen worden. Zo reist u altijd in de gewenste rijrichting. Bovendien zijn de stoelen 40 cm hoger zodat u nog beter van het fascinerende landschap kunt genieten. Voor de Prestige Class geldt een toeslag en er zijn slechts een paar Prestige Class stoelen per trein beschikbaar.

GoldenPass Classic Belle Epoque
Op het traject Montreux-Zweisimmen rijdt ook de GoldenPass Classic. Deze trein in Belle Epoque stijl is een reproductie van de Golden Mountain Pullman Express uit de jaren 30, een luxe trein in de stijl van de Oriënt Express. De trein is ingericht in een romantische, retro stijl. Deze trein rijdt dagelijks op bepaalde tijden en is ook te reserveren bij PUUR treinreizen.

Reisvoorstel aanvragen