Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Golden Pass

Golden Pass

Golden Pass trein Montreux-Luzern

De Golden Pass trein verbindt het mondaine Montreux aan het Meer van Genève, waar een zuidelijke ambiance heerst, met Luzern aan de Vierwaltstättersee, het historische hart van Zwitserland.

De Golden Pass Panoramic trein klimt door de wijngaarden en tuinen omhoog. Dit landschap verandert al snel in dennenbossen, wilde beken, groene weiden en chalets op de hellingen. U stapt over in Zweisimmen en reist dan via de Thunersee naar Interlaken met uitzicht op de Jungfrau. Via de Brienzersee gaat u naar Meiringen en vanaf hier omhoog, over de Brünigpas en vervolgens weer omlaag naar Centraal Zwitserland. Tijdens de afdaling ziet u nog de Lungernsee, de Sarnersee en de Alpnachersee. Hierna rijdt de trein via de Vierwaltstättersee naar Luzern.

De ‘gouden trein’ rijdt tijdens de ca. 4 uur durende rit door een heel divers landschap. Door drie werelden met twee verschillende talen, over drie bergpassen en langs verschillende meren. Door de panoramaramen kunt u hier optimaal van genieten. Het is ook niet verwonderlijk dat juist op deze lijn de eerste treinen met panoramaramen werden geïntroduceerd.

Op het traject van Montreux-Zweisimmen rijdt ook de GoldenPass Classic. Deze trein in Belle Epoque stijl is een reproductie van de Golden Mountain Pullman Express uit de jaren 30, een luxe trein in de stijl van de Oriënt Express. De trein is ingericht in een romantische, retro stijl. Deze trein rijdt dagelijks op bepaalde tijden en is ook te reserveren bij PUUR treinreizen.

Reisvoorstel aanvragen