Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

5-daagse winter treinreis Glacier & Bernina Express

0
Prijs
Vanaf€1,095
Prijs
Vanaf€1,095

Reisvoorstel aanvragen

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3930
5 dagen
Beschikbaar: 10 december 2023-1 april 2024 dagelijks vertrek
Programma

Tijdens deze reis maakt u gebruik van de volgende treinen:

Dag 1 Brig

Aankomst in Brig in het zonnige Oberwallis en centraal gelegen in de Alpen. Eén van de mooiste Alpenpassen, de Simplonpas, begint bij Brig. In het oude centrum van Brig staan patriciërshuizen, zijn gezellige cafés, hotels en winkels. In Brig bevindt zich ook het Stockalperpalast, één van de belangrijkste barokke paleisbouwwerken van Zwitserland
Overnachting in Brig.

Dag 2Zermatt-Matterhorn

Een mooie treintocht van Brig naar het autovrije Zermatt, Het typisch Zwitserse bergdorp is in de winter een geliefde wintersportplaats. U hoeft niet ver te wandelen want vanaf het dorp is de top van de Matterhorn al goed te zien. Een leuke excursie voor vandaag is een tocht met de Gornergrat Bahn (optioneel) naar de top van de Gornergrat waar u een prachtig uitzicht heeft op de omliggende bergtoppen en natuurlijk de markante top van de Matterhorn. U kunt er ook voor kiezen om vandaag per gondel naar het Matterhorn Gletsjer Paradijs te gaan (optioneel). Per gondel naar het hoogste uitkijkpunt in de Alpen op 3883 m. U staat te midden van de sneeuw- en gletsjerwereld en het uitzicht over de omliggende bergtoppen is adembenemend. Er zijn diverse faciliteiten zoals restaurants, souvenirshop, panoramavensters, de hoogstgelegen bergwijn-opslag van Europa en gletsjerpaleis met ijssculpturen.
Overnachting in Brig.

Dag 3Panoramatrein Glacier Express

Vandaag gaat u aan boord van de Glacier Express, één van de mooiste treinreizen van de wereld! U reist van Brig naar Chur. Een ca. 5 uur durende treinreis over bruggen, door tunnels, over de Oberalppas op 2033 m en door de Rijnkloof. Geniet u van de pure en ongerepte natuur, van de oeroude bergbossen, glooiende Alpenweides, bergriviertjes en de dorpjes en dalen. Aan boord van de trein is catering aanwezig. U kunt bij uw boeking alvast een 3-gangenlunch reserveren, aan boord van de trein van de menukaart kiezen of zelf uw lunch verzorgen.
Overnachting in Chur.

Dag 4Panoramatrein Bernina Express

Vandaag reist u met de wereldberoemde Bernina Express van de Rhaetische Bahn, de mooiste verbinding tussen de bergwereld in het noorden en de Italiaanse sfeer in het zuiden. De Bernina Express rijdt door 55 galerijen, over 196 bruggen, trotseert hellingspercentages tot 7% en geldt als één van de steilste smalspoortrajecten zonder tandradaandrijving ter wereld. Een spoortechnisch hoogstandje!

De Bernina Express vertrekt vanuit Chur de oudste stad van Zwitserland, doorkruist prachtige berglandschappen, begeeft zich langs de Morteratschgletsjer, over de Bernina Pas, langs het Lago Bianco en daalt vervolgens af naar het Italiaanse grensplaatsje Tirano. De reis duurt ongeveer 4 uur. Onderweg maakt de trein onder andere een stop bij Alp Grüm. Vanaf hier kunt u genieten van het uitzicht op de machtige Palü-gletsjer en tegelijkertijd op het Lago di Poschiavo ver beneden in het dal. De trein is op zijn hoogste punt bij Ospizio Bernina, op 2253 m. Het traject van de Bernina Express tussen Thusis en Tirano staat sinds 2008 op de derde plaats van de spoorlijnen van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén van de hoogtepunten tijdens de reis is het cirkelviaduct van Brusio. De Bernina Express maakt hier een bocht van 360 graden op het viaduct.
In Tirano kunt u een echte Italiaanse lunch nemen en vervolgens reist u in de panoramawagon van de Bernina Express terug naar Chur.
Overnachting in Chur.

Dag 5Chur

De laatste dag van deze treinreis. U reist per trein naar Brig om uw auto weer op te halen of naar Basel wanneer u met de trein terug reist of naar de luchthaven. U kunt uw verblijf in Zwitserland ook verlengen in een hotel uit ons aanbod. Wij geven u graag suggesties.

Foto's

PRIJSINFORMATIE

Vanafprijs per persoon in €, geldig in de periode 10 december 2023 – 1 april 2024

  3* hotel 4* hotel
2-persoonskamer v.a. € 1095 v.a. € 1275
1-persoonskamer     v.a. € 1195 v.a. € 1295

Lunch aan boord van de Glacier Express € 49
Upgrade treinrondreis 1e klas € 190
Excursie Gornergrat Bahn ca. € 50-€ 60 (afhankelijk van vertrekdatum)
Excursie Matterhorn Gletsjer Paradijs € 50-€ 60 (afhankelijk van vertrekdatum)

Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

Deze treinreis reserveren


Inbegrepen in de reissom:

  • 4 Overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad of douche en toilet
  • Treinrondreisticket Glacier & Bernina Express 2e klas inclusief (dag 2 t/m dag 5) 
  • Zitplaatsreservering Glacier Express in panoramawagon
  • Zitplaatsreservering Bernina Express in panoramawagon
  • Reserverings- en administratiekosten
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • 25-50% Korting op reguliere ticketprijzen voor optionele excursies per trein, boot, postbus en kabelbaan
  • Garantiefonds GGTO

Niet inbegrepen in de reissom:

 

Deze treinreis valt onder de garantie van Garantiefonds GGTO. U kunt de voorwaarden van  deze garantieregeling vinden op de website van GGTO.

Kaart

Reisvoorstel aanvragen