Glacier Express

Glacier Express

Reis met de beroemdste trein ter wereld! De Glacier Express staat urenlang garant voor hoogtepunten. In een panoramarijtuig reist u op een comfortabele en aangename manier in ongeveer 7,5 uur van Zermatt naar Davos of St. Moritz of vice versa. Van de Matterhorn naar de Oberengadin of omgekeerd. Tijdens de reis kunt u lunchen aan boord van de trein en de lunch wordt bij uw zitplaats geserveerd. Dit kunt u bij boeking van uw reis doorgeven.
De langzaamste sneltrein voert door ongerepte berglandschappen, beroemde kuuroorden, over bergpassen en langs meren en steile rotsen, wilde bossen en diepe kloven met merkwaardige rotsformaties die in de loop van de tijd gevormd zijn door het water.

De reis is het doel!

De Glacier Express klimt omhoog naar de 2033 m hoge Oberalppas, slingert omlaag in de Rijnkloof, de Grand Canyon van Zwitserland, rijdt door 91 tunnels, 7 dalen en over 291 indrukwekkende bruggen. Eén van de hoogtepunten tijdens deze reis is het Landwasser viaduct (65 m hoog en 136 m lang) bij Filisur.
In 1930 vertrok de eerste trein uit Zermatt, vandaag de dag behoort de Glacier Express tot de vijf wereldbekende toeristische topattracties van Zwitserland. Het kan zeker sneller, maar niets is mooier dan deze fantastische reis dwars door de Zwitserse Alpen.

Glacier Express Excellence Class

UNIEK de treinreis in de Excellence Class van de Glacier Express. Nog nooit was deze treinreis dwars door de Zwitserse Alpen zo aangenaam en spectaculair. Altijd een zitplaats (max. 20) aan het panoramaraam voor een fantastisch uitzicht tijdens de reis, een exclusieve bar in de wagon, reisbegeleiding tijdens de treinreis die onder het genot van culinaire hapjes en drankjes alles kan vertellen over het landschap, de culturen en mensen in de gebieden en streken waar de trein door heen rijdt. Tijdens de reis wordt u een 5-gangenmenu geserveerd met bijpassende wijnen.

Excellence Class in de Glacier Express
Excellence Class in de Glacier Express

INCLUSIEF:

 • Welkomst desk en persoonlijke check-in op het perron
 • Bagage service
 • Host/reisbegeleider tijdens de treinreis
 • Luxe, comfortabele stoelen met gegarandeerde raamplaats
 • Glacier Bar in de wagon exclusief voor de Excellence Class
 • Tablet met infotainment over de treinreis
 • Aperitief en amuse
 • Frisdranken, vruchtensappen
 • Glas Champagne
 • 5-Gangenmenu met wijnen
 • Koffie/thee in de middag met een kleine snack

Sterke drank en exclusieve wijnen zijn niet inbegrepen, deze kunt u aan boord bestellen.

De Excellence Class kunt u als upgrade reserveren bij iedere 1e klas treinreis met de Glacier Express op het traject Zermatt-St. Moritz of vice versa. De toeslag bedraag € 515 per persoon. In de periode 24/3 t/m 11/4/2025 en 12/10 t/m 5/12/2025 rijdt de Excellence Class niet wegens onderhoud.

Reisvoorstel aanvragen