Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Gornergrat Bahn

Gornergrat Bahn

De Gornergrat Bahn is een topattractie in Wallis! Over een spoorlijn van ruim 9 km rijdt deze trein van Zermatt naar Gornergrat. Tijdens de half uur durende rit overbrugt de trein een enorm hoogteverschil van 1484 m. De Gornergrat Bahn is de eerste elektrische tandradbaan van Zwitserland, 1898 m, en de hoogste in de openlucht aangelegde tandradbaan van Europa. Op het eindpunt aangekomen kunt u naar het uitzichtplateau waar u een prachtig uitzicht heeft over 29 vierduizend meter toppen, waaronder één van de bekendste bergen ter wereld, de Matterhorn met 4478 m.

De Gornergrat bevindt zich tussen de Findelgletsjer en de Gornergletsjer. Hier staat ook het hoogstgelegen hotel in de Zwitserse Alpen, het 3100 Kulmhotel Gornergrat, met een winkelcentrum (hoogste in Europa!) en restaurants. Vanaf het station is er een mooie wandelroute naar Riffelberg (ook per Gornergrat Bahn mogelijk). Wereldberoemd is de spiegeling van de Matterhorn in het water van het Riffelmeer (bij rustig weer).

Reisvoorstel aanvragen