Bernina Express

Bernina Express

De Bernina Express is de mooiste verbinding tussen de bergwereld in het noorden en de palmbomen in het zuiden.

Deze express trein van de Rhätische Bahn rijdt door 55 galerijen, over 196 bruggen, trotseert hellingspercentages tot 7% en geldt als één van de steilste smalspoortrajecten zonder tandradaandrijving ter wereld. Een spoortechnisch hoogstandje!

Ervaar de treinreis met de Bernina Express

De beroemde rode trein vertrekt vanuit Chur de oudste stad van Zwitserland, doorkruist prachtige berglandschappen, begeeft zich langs de Morteratschgletsjer, over de Bernina Pas, langs het Lago Bianco en daalt vervolgens af naar het Italiaanse grensplaatsje Tirano. De reis duurt ongeveer 4 uur. Onderweg maakt de trein onder andere een stop bij Alp Grüm.

UNESCO Werelderfgoedlijst

Vanaf hier kunt u genieten van het uitzicht op de machtige Palü-gletsjer en tegelijkertijd op het Lago di Poschiavo ver beneden in het dal. De trein is op zijn hoogste punt bij Ospizio Bernina, op 2253 m. Het traject tussen Thusis en Tirano staat sinds 2008 op de derde plaats van de spoorlijnen van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén van de hoogtepunten tijdens de reis is het cirkelviaduct van Brusio. De trein maakt hier een bocht van 360 graden op het viaduct.

Vanaf Tirano gaat het verder met de Bernina Express postbus (comfortabele touringcar) voor een ca. 3 uur durende rit. Door schilderachtige dorpjes en langs het Como Meer, naar eindbestemming Lugano aan het Meer van Lugano.

Reisvoorstel aanvragen