Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Rigi Bahn

Rigi Bahn

In het hart van Zwitserland staat de 1797 hoge Rigi. Ook wel de Koningin van de Bergen genoemd. Op deze berg liggen de sporen van de Rigi Bahn die in 1871 werd aangelegd. De Rigi ligt aan de Vierwaltstättersee wat tijdens de treinreis zorgt voor een prachtig uitzicht.

Sinds 1871 kun je met de trein gebruik maken van de Rigi Bahn die vanuit Vitznau de bergen in trekt. Onderweg kun je genieten van het mooie merenlandschap en de verre uitzichten over de natuurlandschappen van Zwitserland. De treinrit duurt ca. 30 minuten, de spoorlijn is ca. 7 km lang en brengt je naar zo’n 1800 meter hoogte. Boven op de berg heb je een indrukwekkend uitzicht over onder andere de Vierwaltstättersee. Het vertrekpunt is in Vitznau. Vanaf Luzern kun je per boot naar Vitznau. Dit is een schitterende tocht over de Vierwaltstättersee. 

Je kunt de Rigi Bahn ook starten in Arth Goldau. Je reist dan in plaats van met de boot naar Vitznau, eerst met de trein naar Arth Goldau. Het spoortraject van Arth Goldau naar Rigi Kulm is ca. 8,5 km lang en  gaat door een karakteristiek Zwitsers berglandschap. De groene hellingen worden onderbroken door wandel- en wintersportgebieden en de huizen van onder meer Rigi Klösterli, Fruttli en Kräbel. Vanaf het plaatsje Arth Goldau rijdt de trein naar Kräbel en vervolgens over de steile hellingen richting Rigi Kulm. 

Een leuke tocht is een rondrit vanaf Luzern. Eerst per boot van Luzern naar Vitznau en vervolgens met de Rigi Bahn naar de top. Vanaf Rigi Kulm met de Rigi Bahn naar Arth Goldau en vervolgens per trein terug naar Luzern.

Rigi heeft een uitgebreid netwerk aan bewegwijzerde wandelroutes voor ieder niveau. Tussen de vele tandradtrein- en kabelbaanstations kun je verschillende wandelingen maken. De wandelingen kun je combineren met de trein. 

Rigi Kaltbad ligt boven Weggis en kan met een kabelbaan en met de tandradtrein bereikt worden. Hier vind je een modern spacomplex, ontworpen door de beroemde architect Mario Botta. Een verwarmd buitenbad met weids uitzicht op de bergen maakt hier deel van uit.

Reisvoorstel aanvragen