Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Pilatusbahn

Pilatusbahn

Pilatus, huisberg van Luzern en beeldmerk van Centraal-Zwitserland. De steilste tandradbaan ter wereld verbindt Alpnachstad met Pilatus Kulm op 2132 m. De trein rijdt dit traject van ca. 4,6 km in ca. 30 minuten bergopwaarts en in ca. 40 minuten bergafwaarts. Met uitzicht over de Vierwaltstättersee en Luzern is dit een waar wandelparadijs. Er zijn uitgezette routes in alle gradaties door de ongerepte natuur. Andere belevenissen zijn het kabelpark en de langste rodelbaan op de Fräkmüntegg, rotsgalerij, steenbok observaties, een korte wandeling naar de Tomlishorn en het hotel Pilatus-Kulm.

Een mooie rondrit vanaf Luzern is de ‘Gouden Rondrit’. Eerst per stoomraderboot over de Vierwaltstättersee naar Alpnachstad. In Alpnachstad stapt u over op de tandradtrein van de Pilatusbahn. Vanaf de top bij Pilatus Kulm gaat u per gondel weer naar beneden. Eenmaal beneden neemt u vanaf Kriens de bus terug naar Luzern. De tandradtrein van de Pilatusbahn rijdt van eind mei/begin juni tot half november. 

De Pilatusbahn kan gecombineerd worden met de treinreizen waarbij u overnacht in Luzern.

 

Reisvoorstel aanvragen