3-daagse treinreis Bernina Express

Prijs
Vanaf€675
Prijs
Vanaf€675

Reisvoorstel aanvragen

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

11994

Waarom kiezen voor PUURtreinreizen?

 • Persoonlijke benadering en service
 • Kwaliteit en Zwitserse precisie
 • Flexibiliteit en op maat gemaakte reizen
 • Aangesloten bij VvKR, Garantiefonds GGTO en Calamiteitenfonds

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

+31(0)6 450 686 42

[email protected]

3 dagen
Beschikbaar: 1 april – 22 december 2024
Programma

Dag 1Chur

De treinreis begint in Chur. Vanaf de Zwitserse grens of de luchthaven reist u per trein naar Chur. Deze stad is de thuisbasis van de Rhätische Bahn met de wereldberoemde treinen van de Glacier Express en Bernina Express. Een ideaal startpunt dus voor het begin van een mooie treinreis.
Overnachting in Chur.

Dag 2 Bernina ExpressChur - Lugano

Vandaag reist u met de wereldberoemde Bernina Express van de Rhaetische Bahn, de mooiste verbinding tussen de bergwereld in het noorden en de palmbomen in het zuiden. De Bernina Express rijdt door 55 galerijen, over 196 bruggen, trotseert hellingspercentages tot 7% en geldt als één van de steilste smalspoortrajecten zonder tandradaandrijving ter wereld. Een spoortechnisch hoogstandje!

De Bernina Express vertrekt vanuit Chur de oudste stad van Zwitserland, doorkruist prachtige berglandschappen, begeeft zich langs de Morteratschgletsjer, over de Bernina Pas, langs het Lago Bianco en daalt vervolgens af naar het Italiaanse grensplaatsje Tirano. De reis duurt ongeveer 4 uur. Onderweg maakt de trein onder andere een stop bij Alp Grüm. Vanaf hier kunt u genieten van het uitzicht op de machtige Palü-gletsjer en tegelijkertijd op het Lago di Poschiavo ver beneden in het dal. De trein is op zijn hoogste punt bij Ospizio Bernina, op 2253 m. Het traject van de Bernina Express tussen Thusis en Tirano staat sinds 2008 op de derde plaats van de spoorlijnen van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén van de hoogtepunten tijdens de reis is het cirkelviaduct van Brusio. De Bernina Express maakt hier een bocht van 360 graden op het viaduct.

In Tirano heeft u tijd voor een lunch of een wandeling in het stadje. Uw bagage kunt u eventueel in bewaring geven op het treinstation (tegen betaling). Vanaf Tirano gaat het verder met de Bernina Express Postauto (touringcar) voor een ca. 3 uur durende rit. Door schilderachtige dorpjes en langs het Como Meer, naar eindbestemming Lugano aan het Meer van Lugano. In de periode 31/10 t/m 23/11/24 rijdt de Bernina Express Postauto alleen op donderdag t/m zondag. Tussen 24/11/24-14/2/25 rijdt er geen bus. Wanneer de bus niet rijdt reist u van Tirano naar Lugano per trein via Italië.
Overnachting in Lugano.

Dag 3Lugano

De laatste dag van uw treinrondreis. U reist per trein naar de Zwitserse grens of één van de luchthavens. U kunt uw verblijf in Zwitserland ook verlengen in Chur of Lugano of deze reis combineren met één van onze andere reizen. Wij geven u graag suggesties.

Foto's
Prijsinformatie

Vanafprijzen per persoon in €, geldig in de periode  1 april – 22 december 2024

De prijzen kunnen afwijken van uw definitieve prijs, afhankelijk van de beschikbaarheid en uw vertrekdatum.

  3* hotel  4* hotel
2-persoonskamer v.a. € 675 v.a. € 775
1-persoonskamer     v.a. € 755 v.a. € 845 

Upgrade treinrondreis 1e klas € 160 per persoon.

In de periode 27/10 t/m 23/11/24 rijdt de Bernina Express touringcar alleen op donderdag t/m zondag. Wanneer de touringcar niet rijdt reist u van Tirano naar Lugano per trein via Italië.

Voor een extra overnachting in Chur of Lugano sturen we u graag een reisvoorstel op maat.

Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

vraag vrijblijvend uw reisvoorstel aan


Inbegrepen in de reissom:

 • 2 Overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad of douche en toilet
 • Treinrondreisticket Bernina Express 2e klas, inclusief de treinreis vanaf de grens/luchthaven/parkeerplaats naar uw eerste hotel en terug naar de grens/luchthaven/parkeerplaats vanaf uw laatste hotel
 • Zitplaatsreservering Bernina Express in panoramawagon
 • Zitplaatsreservering Bernina Express Postauto (touringcar) 
 • Reserverings- en administratiekosten
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Garantiefonds GGTO

Niet inbegrepen in de reissom:

 

Deze treinreis valt onder de garantie van Garantiefonds GGTO. U kunt de voorwaarden van  deze garantieregeling vinden op de website van GGTO.

Kaart

Reisvoorstel aanvragen