Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Gotthard Panorama Express

Gotthard Panaroma Express

Een Express lijn die het centrum van Zwitserland verbindt met Ticino.

Het is moeilijk te zeggen wat het mooiste gedeelte van de reis is. De bijna drie uur durende tocht over de Vierwaltstättersee van Luzern naar Flüelen of de ca. 2 uur durende reis per trein naar Lugano of Locarno met de wereldberoemde Gotthardlijn.

De historische stoomraderboot (soms per motorboot) vertrekt vanaf Luzern. Door de vorm van de Vierwaltstättersee krijgt u het gevoel dat u op een klein schilderachtig meer vaart, omringt door idyllische plekjes met de bergen heel dichtbij. Na een prachtige tocht en eventueel een lunch in het boordrestaurant stapt u in Fluëlen over op de Gotthard Panorama Express die u naar Bellinzona in Ticino brengt.

Per trein gaat de reis dan verder met talrijke bochten en door tunnels over het Gotthardtraject. Het is geen gezichtsbedrog, maar u ziet tijdens de rit inderdaad drie keer de kerk van Wassen steeds uit een ander perspectief. De trein heeft door de keertunnels in een cirkel gereden en daarbij aan hoogte gewonnen.

De trein klimt van 470 naar 1100 m boven zeeniveau, vervolgens verdwijnt de trein in de 15 km lange Gotthardtunnel en komt aan de zonnekant van de Alpen weer tevoorschijn. Hij is niet snel, deze “Express”, maar biedt heel veel afwisseling.

Tijdens de reis krijgt u informatie over de regio waar u door heen rijdt, de bezienswaardigheden en de mythes en legendes. U wordt begeleid door een lokale gids. 

Deze trein rijdt alleen met 1e klas wagons en zitplaatsreservering is verplicht. 

De Gotthard Panorama Express rijdt in de periode 20 april t/m 20 oktober 2024 van dinsdag t/m zondag (niet op maandag).

Reizen met de Gotthard Panorama Express

/bekijk het volledige reisaanbod

Reisvoorstel aanvragen