Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Treinreizen door Zwitserland in de winter

Winterse treinreizen in Zwitserland

Een treinreis in Zwitserland in de winter is een bijzondere en unieke reis. U reist met de trein dwars door de besneeuwde bergen langs meren, besneeuwde bossen, sfeervolle bergdorpjes en mondaine steden. U komt met de trein op plekken waar de auto of bus niet kan komen.  

 

Gornergrat Bahn met Matterhorn Zermatt

8-daagse winter treinreis Glacier Express, Jungfrau en Gornergrat

In Interlaken met de trein van de Jungfraubahn naar het hoogste treinstation van Europa, het Jungfraujoch en in Zermatt met de Gornergrat Bahn naar de top van de Gornergrat met uitzicht op de beroemde Matterhorn. In een panoramawagon van Zermatt naar St. Moritz met de langzaamste sneltrein ter wereld, de Glacier Express.
Vanaf€1,695
0
Bekijk reis
GoldenPass Express winter

6-daagse winter treinreis GoldenPass Express Luzern, Interlaken en Montreux

U volgt het spoor van de GoldenPass Line. Van Luzern, in het hart van Zwitserland, via Interlaken naar Montreux aan het Meer van Genève. Vrije dagen in In Luzern en Interlaken.
Vanaf€1,095
0
Bekijk reis
Treinreizen Zwitserland Winter - trein van de Jungfraubahn onderweg naar Grindelwald

5-daagse winter treinreis Jungfrau & Matterhorn

Per trein naar het hoogstgelegen treinstation in Europa het Jungfraujoch en naar de top van de Gornergrat met uitzicht op de wereldberoemde Matterhorn. Met overnachtingen in Interlaken en Zermatt.
Vanaf€1,145
0
Bekijk reis
Bernina Express met uitzicht op de Morteratsch gletsjer

5-daagse winter treinreis Glacier & Bernina Express

Een treinreis met de twee wereldberoemde panoramatreinen dwars door de Alpen en over bergpassen. Een winters sprookje!
Vanaf€1,095
0
Bekijk reis
Uitzicht panoramawagon Excellence Class Glacier Express van Zermatt naar St. Moritz

5-daagse luxe winter treinreis Glacier Express Excellence Class

Een bijzondere treinreis met de wereldberoemde Glacier Express in de meest luxe klasse van Zwitserland, de Excellence Class. Van het autovrije Zermatt aan de voet van de Matterhorn naar St. Moritz.
Vanaf€2,095
0
Bekijk reis
Treinreizen Zwitserland Winter - Glacier Express panoramatrein in de sneeuw onderweg naar Andermatt

4-daagse winter treinreis Glacier Express Zermatt-St. Moritz

Één van de mooiste treinreizen ter wereld van Zermatt naar St. Moritz. Over 291 bruggen, door 91 tunnels, door de Rijnkloof en over de Oberalppas op 2033 m. Dwars door de besneeuwde Zwitserse Alpen. Route: Zermatt-St. Moritz of vice versa.
Vanaf€845
0
Bekijk reis
Bernina Express bij de Montebellobocht

4-daagse winter treinreis Bernina Express

Reis in een panoramawagon van de Bernina Express. De mooiste verbinding tussen de bergwereld in het noorden en de palmbomen in het zuiden. De panoramatrein rijdt door 55 galerijen, over 196 bruggen, trotseert hellingspercentages tot 7% en geldt als één van de steilste smalspoortrajecten zonder tandradaandrijving ter wereld. Een spoortechnisch hoogstandje!
Vanaf€898
0
Bekijk reis
Zwitserland treinreizen Winter-Glacier Express panoramatrein in de sneeuw

3-daagse winter treinreis Glacier Express Chur-Zermatt

In een panoramawagon van de langzaamste sneltrein ter wereld van Chur naar Zermatt. Genieten van de vele bruggen, tunnels, de Rijnkloof en de Oberalppas op 2033 m. Dwars door de besneeuwde Zwitserse Alpen. Route: Chur-Zermatt of vice versa.
Vanaf€745
0
Bekijk reis

Bijzondere en unieke treinrondreizen

PUUR treinreizen combineert bijzondere treintrajecten tot mooie treinrondreizen. Zwitserland staat bekend om zijn prachtige en bijzondere treintrajecten. Met de trein komt u op plaatsen waar de bus of auto vaak  niet kan komen. Over een bergpas of langs een bergmeer het zijn stuk voor stuk bijzondere routes.

Tijdens uw treinrondreis worden deze treintrajecten gecombineerd tot een mooie rondreis die geheel aan uw wensen voldoet. In een korte tijd zo veel mogelijk zien met veel verschillende beroemde treinen. Of wilt u juist meer vrije dagen tussen de reisdagen? Alles is in principe mogelijk. Op deze aanbodpagina staan een aantal treinreizen. Deze reizen zijn kant en klaar zijn en bieden u het mooiste op het gebied van treinreizen in Zwitserland. U kunt iedere reis ook naar eigen wens aanpassen met een verlenging of een extra treintraject.

Een treinreis maken in Zwitserland: hoe werkt het?

Ondanks dat Zwitserland een klein land is beschikt het over het dichtste spoornetwerk van Europa. Met meer dan 5000 km aan spoorwegen is bijna ieder Zwitserse dorp bereikbaar. Door de Zwitserse precisie is het treinverkeer uitmuntend geregeld en is het comfortabel rondreizen. De treinstations zijn veelal kleiner en daardoor is het overstappen eenvoudig. U kunt tijdens uw treinreis gebruik van trein, bus en boot.

Eerste of tweede klas treinreizen in Zwitserland

In Zwitserland beschikken de treinen over eerste en tweede klas wagons. Omdat in Zwitserland hoge eisen aan de kwaliteit van de treinen wordt gesteld reist u in beide klasse comfortabel. Het verschil tussen deze twee klassen is voornamelijk de ruimte in de wagons. In de eerste klas wagons zijn er minder zitplaatsen waardoor u meer zit- en beenruimte heeft. De stoelen zijn doorgaans ook iets comfortabeler en luxer dan in de tweede klasse en er is meer bagageruimte.

Uniek in Zwitserland is de VIP klasse Excellence Class in de Glacier Express. Deze luxe klasse is te reserveren op de route Zermatt-St. Moritz en v.v. 

Hotels tijdens uw treinreis

Tijdens een treinreis in Zwitserland reist u overdag met de trein, bus, boot of kabelbaan. ’s Avonds overnacht u in een comfortabel hotel. PUUR treinreizen werkt voor iedere treinreis samen met goede 3* en 4* hotels. Voor de 5* hotels is de prijs op aanvraag. U kunt tijdens uw treinreis de overnachtingen in de 3* en 4* hotels ook combineren. De prijs voor een combinatie van hotels is op aanvraag en we sturen u hiervoor graag een offerte.

In Zwitserland zijn de 3* en 4* comfortabel en van een goede kwaliteit. Het grootste verschil tussen een 3* en 4* hotel zit vaak in de extra faciliteiten, zoals bijvoorbeeld wellness faciliteiten.

De hotels bevinden zich op loopafstand van de treinstations. In de bergdorpen zoals bijvoorbeeld Zermatt of St. Moritz bieden de meeste hotels een haal- en brengservice bij aankomst en vertrek van en naar het treinstation.

Reistijd per dag

De reistijd kan per dag variëren van ca. 2 uur tot de langste treinreis van Zwitserland, de Glacier Express van ca. 8 uur. Tijdens de treinreis worden er ook vrije dagen gepland. Op deze dagen kunt zelf uw dag indelen of een mooie excursie boeken via ons bij uw reservering. Het is ook mogelijk om ter plaatse een excursie te boeken. Met uw treinticket krijgt u tot 50% korting.

Voor de treinen waar geen gereserveerde zitplaatsen zijn, kunt u zelf uw tijd indelen. Zo kunt u bijvoorbeeld al in de ochtend al naar de volgende plaats reizen of onderweg een stop te maken. In uw uitgebreide reisbeschrijving geven we u hiervoor tips en reisschema’s.

Uitgebreide reisbeschrijving

U krijgt bij uw treintickets een uitgebreide en op maat gemaakte reisbeschrijving. Hierin kunt u de vertrektijden, perronnummers, overstappen en excursietips lezen. Zo kunt u optimaal en ontspannen van uw treinreis genieten.

Uw treinreis in Zwitserland op maat gemaakt

Heeft u specifieke wensen of staat uw droomreis niet op deze website? We maken dan voor u een treinreis geheel op maat. Wij zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte en bijzondere treinreizen in Zwitserland. We gaan dus graag aan de slag om uw perfecte treinreis samen te stellen.

Panoramatreinen

Zwitserland is wereldberoemd om zijn panoramatreinen zoals de Glacier Express en de Bernina Express. Deze treinen rijden op prachtige en unieke routes, waaronder UNESCO Werelderfgoed routes. De treinwagons bestaan voor een groot gedeelte uit panoramaramen. Hierdoor heeft u een onbelemmerd en schitterend uitzicht op de natuur, bergen, gletsjers en dorpen op de route.

De panoramatreinen rijden op plaatsen waar al het andere verkeer vaak niet kan komen. Ze rijden langzamer dan de reguliere treinen zodat u niets van het mooie landschap hoeft te missen. Eén van de meeste beroemde panoramatreinen is de Glacier Express. Een ca. 8 uur durende treinreis dwars door de Zwitserse Alpen. Om die reden wordt het ook wel de ‘langzaamste sneltrein ter wereld’ genoemd.

Voor de panoramatreinen is geen apart treinticket nodig, maar is een zitplaatsreservering verplicht. Op al onze treinreizen met de panoramatreinen is uw zitplaats inbegrepen.

Indeling van de panoramatreinen

In de tweede klas wagons zijn er meestal twee zitjes van 4 stoelen. In de eerste klas wagons zijn er minder zitplaatsen waardoor u meer zit- en beenruimte heeft. De indeling is meestal een zitje van 4 stoelen en een zitje van 2 stoelen.

Doordat de panoramaramen tot over het dak gaan heeft u vanaf iedere zitplaats een onbelemmerd uitzicht. Het maakt dus eigenlijk niet uit of u een zitplaats aan het raam heeft of niet.

Bijzondere bergtreinen

Naast de panoramatreinen rijden er in Zwitserland ook veel bijzondere bergtreinen. Deze treinen zorgen ervoor dat zelfs de meest afgelegen bergdorpen en bergtoppen bereikbaar zijn. Een hele bijzondere bergtrein is de trein van de Jungfraubahn naar het Jungfraujoch, ook wel de Top van Europa genoemd. Het eindstation van deze bergtrein is het hoogstgelegen treinstation van Europa! Tijdens de treinrit naar de top is een stop onderweg aan te raden. Bijvoorbeeld in het autovrije Wengen of bij Kleine Scheidegg. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de markante Noordwand van de Eiger.

Tijdens onze treinrondreizen is er vaak een tocht met één van deze bijzondere bergtreinen ingepland. U kunt er ook voor kiezen om op een vrije dag een tocht met een bergtrein te maken. 

Regionale treinen

Tijdens uw treinrondreis reist u niet alleen met panoramatreinen, maar ook met de regionale treinen. Voor deze treinen worden geen zitplaatsen gereserveerd en kunt u iedere gewenste trein nemen. Zo kunt u uw dag naar eigen wens indelen. We geven u in uw reisbeschrijving wel tips en reisschema’s.

Veel van deze treinen rijden namelijk ook via een hele mooie route  naar uw volgende bestemming. Een aantal van deze treinen is niet de snelste verbinding, maar vaak wel de mooiste. Deze regionale treinen hebben ook verschillende namen zoals de Lötschberger, Luzern-Interlaken Express, Voralpen Express of de GoldenPass Express. Er worden in Zwitserland steeds meer tunnels gebouwd die de treinverbindingen in bepaalde regio’s enorm verkorten. Deze treinen rijden dan nog over de (langere) bergpasroute. Ze beschikken vaak ook over grotere ramen om optimaal van het uitzicht te genieten. In uw reisbeschrijving geven we u het reisschema van deze treinen met een bijzondere route.

Zwitserse steden en (berg)dorpen

U verblijft in zowel steden als bergdorpen. Vele hiervan zijn wereldberoemd en een geliefde vakantiebestemming in zomer en winter. Onder andere Luzern, Interlaken, Zermatt en St. Moritz. Naast de steden en dorpen die in onze treinreizen genoemd zijn werken we ook samen met hotels in steden en dorpen die we gebruiken voor onze maatwerkreizen.

De steden in Zwitserland zijn niet te groot en overzichtelijk. Goed bewaarde historische kernen, moderne architectuur en vele groene plekjes. U vindt het allemaal op een paar vierkante kilometer.  Veel steden zoals bijvoorbeeld Luzern, Chur en Bern hebben schilderachtige pleintjes en middeleeuwse steegjes. De Zwitserse steden staan bekend om hun bijna landelijke karakter met de vele parken en prachtige tuinen.

De steden gelegen aan één van de meren hebben vaak een prachtige boulevard zoals Luzern, Lugano en Montreux.

Naar Zwitserland toe

Wat is de beste manier om naar Zwitserland toe te reizen? Er zijn diverse mogelijkheden: per trein vanuit Nederland, per vliegtuig of per eigen auto. Het is allemaal mogelijk. Uw treinreis start vanaf het punt dat u Zwitserland binnenkomt of van de plek in Zwitserland waar u op dat moment verblijft of de auto parkeert.

Per trein

Er rijdt dagelijks een rechtstreekse trein. De ICE, vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS naar Basel SBB en retour. Vanuit Nederland vertrekt deze ICE trein in de ochtend. Vanuit Zwitserland rijdt hij in de middag weer terug naar Nederland. De reistijd is ca. 6-6,5 uur enkele reis. PUUR treinreizen kan voor u deze treintickets reserveren. De prijs is op aanvraag, omdat NS International flexibele prijzen hanteert die per dag kunnen verschillen en wijzigen. Ze zijn afhankelijk van uw reisdag en de bezetting in de trein.

Vliegen

Per vliegtuig kunt u het beste vliegen op Zürich of Basel. Vanaf Zürich start u meteen met uw treinreis. Vanaf Basel reist u eerst per bus vanaf de luchthaven naar het treinstation Basel SBB (ca. 30 minuten).

Met de auto

U kunt ook per eigen auto naar Zwitserland reizen en de auto op een centrale parkeerplaats parkeren nabij bijvoorbeeld Basel. U kunt uw auto ook bij uw eerste hotel parkeren. Op de laatste dag reist u dan weer terug naar dit hotel om uw auto op te halen. Het parkeren in Zwitserland is meestal tegen betaling. Deze kosten zijn afhankelijk van de plek waar u de auto parkeert. Parkeerplaatsen met P&Rail plaatsen zijn vaak een stuk goedkoper dan reguliere parkeerplaatsen of -garages. Deze plaatsen kunnen niet van te voren gereserveerd worden en het zijn geen bewaakte parkeerplaatsen.

Ervaringen van onze treinreizigers

Wanneer u op zoekt bent naar een reis of zelf nog nooit een treinreis in het buitenland heeft gemaakt is het leuk om reiservaringen te lezen van andere treinreizigers. Op onze website leest u de verhalen en ervaringen van mensen die u voorgingen op een treinreis in Zwitserland.

Reisvoorstel aanvragen