Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

5-daagse treinreis Glacier & Bernina Express

Prijs
Vanaf€1,095
Prijs
Vanaf€1,095

Reisvoorstel aanvragen

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

19323
5 dagen
Beschikbaar: 1 april – 10 oktober 2024
Programma

Tijdens deze reis maakt u gebruik van de volgende treinen:

Dag 1Brig

Aankomst in Brig. U parkeert uw auto (na)bij het hotel om deze op de laatste dag van uw treinreis weer op te halen. Brig ligt in het zonnige Oberwallis en is centraal gelegen in de Alpen. Eén van de mooiste Alpenpassen, de Simplonpas, begint bij Brig. De mooie oude binnenstad met patriciërshuizen, gezellige cafés en hotels nodigen uit tot een wandeling door het centrum.
Overnachting in Brig.

Dag 2 Glacier ExpressBrig - St. Moritz

Eén van de mooiste treinreizen ter wereld, de Glacier Express. U stapt aan boord van deze wereldberoemde Express trein. Deze trein staat urenlang garant voor hoogtepunten. In een panoramarijtuig reist u op een comfortabele en aangename manier in ongeveer 7 uur van Brig naar St. Moritz. De langzaamste sneltrein voert door ongerepte berglandschappen, beroemde kuuroorden, over bergpassen en langs meren en steile rotsen, wilde bossen en diepe kloven met merkwaardige rotsformaties die in de loop van de tijd gevormd zijn door het water. De Glacier Express klimt omhoog naar de 2033 m hoge Oberalppas, rijdt door de Rijnkloof, de Grand Canyon van Zwitserland, door vele tunnels, dalen en over indrukwekkende bruggen.
Overnachting in St. Moritz.

Dag 3St. Moritz

Vandaag een vrije dag. St. Moritz is één van ’s werelds meest bekende vakantiebestemmingen. Het droge klimaat is legendarisch, de zon schijnt hier gemiddeld 322 dagen per jaar. In de 30-er jaren van de vorige eeuw is de zon dan ook het wettelijk symbool van St. Moritz geworden.
Overnachting in St. Moritz.

Dag 4 Bernina ExpressSt. Moritz - Lugano

U stapt vandaag aan boord van de Bernina Express, de mooiste verbinding tussen de bergwereld in het noorden en de palmbomen in het zuiden. De Bernina Express van de Rhätische Bahn rijdt door vele galerijen, over bruggen, trotseert hellingspercentages tot 7% en geldt als één van de steilste smalspoortrajecten zonder tandradaandrijving ter wereld. Een spoortechnisch hoogstandje! De reis duurt ongeveer 2,5 uur. Onderweg maakt de trein onder andere een stop bij Alp Grüm. Het traject van de Bernina Express tussen Thusis en Tirano staat sinds 2008 op de derde plaats van de spoorlijnen van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén van de hoogtepunten tijdens de reis is het cirkelviaduct van Brusio. De Bernina Express maakt hier een bocht van 360 graden op het viaduct. In Tirano heeft u tijd om te lunchen. Vervolgens reist u met de Bernina Express Postauto (touringcar) tijdens een ca. 3 uur durende rit, met een korte stop onderweg, door schilderachtige dorpjes, langs het Como Meer naar Lugano aan het gelijknamige meer. Geniet van deze prachtige route!
Overnachting in Lugano.

Dag 5Lugano - Brig

Per trein reist u van Lugano naar Brig en op het traject van Locarno naar Domodossola neemt u de Centovalli Bahn. Deze treinverbinding is de snelste verbinding tussen de Gotthard- en de Simplonroute en gaat over 83 viaducten en bruggen, langs diepe kloven en watervallen, door kastanjebossen, wijnstreken en 34 tunnels. Dwars door het prachtige landschap van Centovalli, de honderd dalen. In Brig haalt u uw auto weer op.

Foto's
Prijsinformatie

Vanafprijs per persoon in €, geldig in de periode 1 april – 10 oktober 2024

De prijzen kunnen afwijken van uw definitieve prijs, afhankelijk van de beschikbaarheid en uw vertrekdatum.

  3* hotel 4* hotel
2-persoonskamer v.a. € 1095 v.a. € 1195
1-persoonskamer     v.a. € 1225 v.a. € 1325

3-Gangen lunch aan boord van de Glacier Express € 49.

Upgrade treinrondreis 1e klas € 180.

Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

Voor een extra overnachting in één van de plaatsen sturen we u graag een reisvoorstel op maat.

vraag vrijblijvend uw reisvoorstel aan


Inbegrepen in de reissom

  • 4 Overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad of douche en toilet
  • Treinrondreisticket Glacier & Bernina Express op basis van een 3-daagse Swiss Travel Pass Flex 2e klas (dag 2, 3 en 5)
  • Zitplaatsreservering Glacier Express in panoramawagon
  • Zitplaatsreservering Bernina Express in panoramawagon
  • Zitplaatsreservering Bernina Express Postauto (touringcar)
  • Treinreis met de Centovalli Bahn
  • Reserverings- en administratiekosten
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • Garantiefonds GGTO

Niet inbegrepen in de reissom

 

Deze treinreis valt onder de garantie van Garantiefonds GGTO. U kunt de voorwaarden van  deze garantieregeling vinden op de website van GGTO.

Kaart

Reisvoorstel aanvragen