Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

11-daagse treinreis Puur Zwitserland

0
Prijs
Vanaf€2,175
Prijs
Vanaf€2,175

Reisvoorstel aanvragen

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

20153
11 dagen
Beschikbaar: 1 april – 10 oktober 2024
Programma

Dag 1 Luzern

Deze treinreis begint in het hart van Zwitserland. U reist per trein vanaf de Zwitserse grens of één van de luchthavens naar Luzern.
Overnachting in Luzern.

Dag 2Luzern en Rigi Bahn

Een vrije dag in Luzern om zelf in te delen. Luzern is een prachtige stad aan de Vierwaltstättersee en wordt ook wel de poort tot Centraal Zwitserland genoemd. Een bekende attractie is de oudste, overdekte brug ter wereld, de Kapelbrücke. U kunt vandaag de stad verkennen of een excursie maken naar de berg Pilatus, Rigi of Titlis. De Rigi Bahn is inbegrepen in uw treinticket. Op de excursies Titlis en Pilatus krijgt u korting met uw treinticket.
Overnachting in Luzern.

Dag 3Luzern - Lugano

Treinreis van Luzern naar Lugano door o.a. de Gotthard Base Tunnel (ca. 2 uur). De tunnel zorgt voor een snelle verbinding tussen de twee steden, maar u kunt ook een mooiere, langere route nemen. Overnachting in Lugano.

OptioneelGotthard Panorama Express

U kunt ook voor de treinroute kiezen die over de Gotthard Panorama Route rijdt in plaats van door de Gotthard Base Tunnel. In Luzern gaat u aan boord van een stoomraderboot (soms gemotoriseerd) voor een cruise over de Vierwaltstättersee naar Flüelen (ca. 3 uur). In Flüelen stapt u dan over op de Gotthard Panorama Express naar Lugano (ca. 2,5 uur). Tijdens deze treinreis wordt u vergezeld door een gids en krijgt u extra informatie over de regio waar u door heen rijdt, de bezienswaardigheden en de mythes en legendes. De Gotthard Panorama Express rijdt alleen met 1e klas panoramawagons met een toeslag voor de zitplaatsreservering.

De Gotthard Panorama Express rijdt van dinsdag t/m zondag (niet op maandag) van 20 april t/m 20 oktober 2024. In de periode tot 20 april kunt u hetzelfde traject volgen en gebruik maken van de regiotreinen. Voor de regiotreinen geldt geen toeslag.

Dag 4 Bernina ExpressLugano - St. Moritz

Een hoogtepunt van deze reis. Met de Bernina Express Postauto (touringcar) van Lugano naar Tirano in Italië (ca. 3 uur met een korte stop onderweg). In Tirano heeft u tijd voor een lunch of een wandeling in het stadje. Uw bagage kunt u eventueel in bewaring geven op het treinstation (tegen betaling). Vanaf Tirano reist u verder met de Bernina Express van de Rhaetische Bahn langs de UNESCO Werelderfgoed route over de Bernina pas naar St. Moritz (ca. 2,5 uur). Geniet van deze prachtige route! Van de palmen en mediterrane sferen naar de gletsjerwereld.
Overnachting in St. Moritz.

Dag 5 Glacier ExpressSt. Moritz - Zermatt

De volgende toptrein staat op het programma. U maakt met de Glacier Express vandaag één van de mooiste treinreizen ter wereld. Tijdens een ca. 8 uur durende rit rijdt de trein over 291 bruggen, door 91 tunnels en over de Oberalppas op 2033 m naar Zermatt. Geniet u van het mooie berglandschap, van de oeroude bergbossen, glooiende alpenweides, bergriviertjes en de bergdorpjes en dalen. Aan boord van de trein is catering aanwezig en u kunt bij uw boeking alvast een 3-gangenlunch reserveren, maar ook in de trein van de menukaart kiezen.
Overnachting in Zermatt.

Dag 6 Matterhorn Gletsjer ParadijsZermatt - Matterhorn

Een fantastische ervaring staat er vandaag op de planning, het Matterhorn Gletsjer Paradijs. De Zermatt Bergbahnen
(gondelbaan) brengt u naar het hoogste uitkijkpunt in de Alpen op 3883 m. U staat te midden van de sneeuw- en gletsjerwereld en het uitzicht over de omliggende bergtoppen is adembenemend. Er zijn diverse faciliteiten zoals, snowtubing, restaurants, souvenirshop, panoramavensters, de hoogstgelegen bergwijn-opslag van Europa, gletsjerpaleis met ijssculpturen en een ijsglijbaan.
Overnachting in Zermatt.

Dag 7Zermatt - Montreux

Per trein naar Montreux aan het Meer van Genève in het Franstalige deel van Zwitserland (ca. 2,5 uur). Vanwege het buitengewoon milde klimaat is er een vegetatie, met pijnbomen, cipressen en palmbomen, die normaal gesproken eerder rond de Middellandse Zee te vinden is. De lange, door bloemen omzoomde wandelroute langs het meer van Vevey via Montreux tot aan Slot Chillon nodigt u uit tot flaneren. Uit de bloeitijd van de Belle Epoque stammen veel van de huizen langs de oever, bijvoorbeeld het prachtige Fairmont Le Montreux Palace.
Overnachting in Montreux. Tijdens het Montreux Jazz Festival van 5/7-20/7/2024 overnacht u in Lausanne i.p.v. in Montreux.

Dag 8 GoldenPass ExpressMontreux - Interlaken

Met de GoldenPass Express trein naar Interlaken (ca. 3,5 uur). Deze lijn verbindt het Meer van Genève met Centraal Zwitserland en rijdt langs een prachtige route met bossen, riviertje en wijngaarden naar Interlaken. In Zweisimmen verandert de spoorbreedte, maar door de nieuwe treinen die vanaf eind 2022 zijn gaan rijden, hoef je nu niet meer over te stappen. Het onderstel van de trein past zich aan aan de verschillende spoorbreedtes. een uniek systeem!

Overnachting in Interlaken.

Dag 9 Jungfrau, Top van EuropaInterlaken - Jungfrau

Interlaken ligt tussen twee meren en aan de voet van het Jungfrau gebergte. Een excursie tot grote hoogte staat vandaag op het programma. Een rit met de Jungfraubahn naar de Top van Europa. Op 3454 m ligt Europa’s hoogste treinstation. Het traject loopt van Kleine Scheidegg tot aan het Jungfraujoch en strekt over 9 km, waarvan 7 km door tunnels, en moet een hoogteverschil overbruggen van 1400 m. In de tunnels zijn een paar uitzichtpunten die een fantastische kijk bieden op de omliggende Alpenwereld. Bij het Jungfraujoch bevindt zich een ijsgrot, restaurants en uitzichtplatformen over de bergtoppen en Aletschgletsjer.
Overnachting in Interlaken.

Dag 10 Luzern-Interlaken ExpressInterlaken - Zürich

U verlaat de bergwereld en reist met de Luzern-Interlaken Express eerst naar Luzern en vervolgens door naar Zürich (ca. 3,5 uur). De grootste stad van Zwitserland en een mooie stad om deze reis mee af te sluiten. U vindt in deze stad prachtige historische wijken die worden afgewisseld met moderne architectonische hoogstandjes. De Bahnhofstrasse, waar alle modehuizen en juwelierswinkels zich bevinden, is één van de duurste en meest exclusieve winkelstraten ter wereld. Hier vindt u alle grote merken zoals Cartier, Louis Vuitton en Chanel.
Overnachting in Zürich.

Dag 11Zürich

De laatste dag van uw treinrondreis. U reist per trein naar de Zwitserse grens of één van de luchthavens. U kunt uw verblijf in Zwitserland ook verlengen. Wij geven u graag suggesties.

Foto's
Prijsinformatie

Vanafprijs per persoon in €, geldig in de periode 1 april – 10 oktober 2024

De prijzen kunnen afwijken van uw definitieve prijs, afhankelijk van de beschikbaarheid en uw vertrekdatum.

  3* hotel  4* hotel
2-persoonskamer v.a. € 2175 v.a. € 2545
1-persoonskamer     v.a. € 2395 v.a. € 2795

Lunch aan boord van de Glacier Express € 49.

Upgrade treinrondreis 1e klas € 280.

Zitplaatsreservering Gotthard Panorama Express (zie dag 3) indien u de treinrondreis in 1e klas reist € 30 en indien u de treinrondreis in 2e klas reist € 70.

Tijdens het Montreux Jazz Festival van 5/7 t/m 20/7/2024 overnacht u in Lausanne i.p.v. in Montreux.

Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

U kunt uw treinreis in iedere overnachtingsplaats verlengen. We sturen u graag een reisvoorstel op maat.

vraag vrijblijvend uw reisvoorstel aan


Inbegrepen in de reissom:

 • 10 Overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad en/of douche en toilet
 • Treinrondreisticket Puur Zwitserland 2e klas inclusief onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer (trein, bus en boot) en toegang tot ruim 500 musea in heel Zwitserland
 • Excursie Rigi Bahn (Luzern)
 • Excursie Matterhorn Gletsjer Paradijs incl. entree gletsjerpaleis met ijssculpturen (Zermatt) of tandradtrein Gornergrat Bahn (bij boeking voorkeur doorgeven)
 • Excursie Jungfraujoch (Interlaken)
 • Zitplaatsreservering Bernina Express in panoramawagon
 • Zitplaatsreservering Bernina Express Postauto (touringcar)
 • Zitplaatsreservering Glacier Express in panoramawagon
 • Zitplaatsreservering GoldenPass Express in panoramawagon 
 • Zitplaatsreservering Luzern-Interlaken Express
 • 25-50% Korting op reguliere ticketprijzen voor optionele excursies per trein, boot, postbus en kabelbaan
 • Reserverings- en administratiekosten
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Garantiefonds GGTO

Niet inbegrepen in de reissom:

 

Deze treinreis valt onder de garantie van Garantiefonds GGTO. U kunt de voorwaarden van  deze garantieregeling vinden op de website van GGTO.

Kaart

Reisvoorstel aanvragen