Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

4-daagse winter treinreis Bernina Express

0
Prijs
Vanaf€898
Prijs
Vanaf€898

Reisvoorstel aanvragen

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2661
4 dagen
Beschikbaar: 1 november 2023-1 april 2024 dagelijks vertrek
Programma

Dag 1 Chur

Een mooie winterse treinreis met de Bernina Express en verblijf in Chur. Vanaf de Zwitserse grens of de luchthaven reist u per trein naar Chur. Het is de oudste stad van Zwitserland en de toegangspoort tot de regio Graubünden. Chur is de thuisbasis van de Rhätische Bahn met de wereldberoemde treinen van de Glacier Express en Bernina Express. Een ideale stad dus voor een mooie treinreis.
Overnachting in Chur.

Dag 2Chur, Arosa Bahn

De Arosa Bahn begint in Chur als een tramlijn, maar enkele minuten later rijdt de trein door het schitterende berglandschap van Schanfigg en klimt deze ca. 1000 meter naar Arosa. Het meest indrukwekkende bouwwerk tijdens deze tocht is het Langwieser Viaduct bij Langwies. Het was de eerste geheel uit beton vervaardigde brug in Zwitserland met een lengte van 285 meter en een hoogte, boven de beek, van 62 meter. Vanuit de trein heeft u op het viaduct een prachtig uitzicht op het dal en de bergwanden. Het duurt ongeveer een uur om het 26 km lange traject van Chur naar Arosa af te leggen.

Arosa heeft een zonnige ligging aan het einde van het dal op ca. 1800 m. Omdat er geen doorgaand verkeer is, is de lucht zeer schoon en was Arosa vroeger een bekend kuuroord. Tegenwoordig is het in de winter een geliefde wintersportplaats. Er zijn geen gereserveerde zitplaatsen op de Arosa Bahn en u kunt de dag naar eigen wens indelen. De treinen van de Arosa Bahn rijden ieder uur.
Overnachting in Chur.

Dag 3Panoramatrein Bernina Express

Vandaag reist u met de wereldberoemde Bernina Express van de Rhaetische Bahn, de mooiste verbinding tussen de bergwereld in het noorden en de Italiaanse sfeer in het zuiden. De Bernina Express rijdt door 55 galerijen, over 196 bruggen, trotseert hellingspercentages tot 7% en geldt als één van de steilste smalspoortrajecten zonder tandradaandrijving ter wereld. Een spoortechnisch hoogstandje!

De Bernina Express vertrekt vanuit Chur, doorkruist prachtige berglandschappen, begeeft zich langs de Morteratschgletsjer, over de Bernina Pas, langs het Lago Bianco en daalt vervolgens af naar het Italiaanse grensplaatsje Tirano. De reis duurt ongeveer 4 uur. Onderweg maakt de trein onder andere een stop bij Alp Grüm. Vanaf hier kunt u genieten van het uitzicht op de Palü-gletsjer en tegelijkertijd op het Lago di Poschiavo ver beneden in het dal.

De trein is op zijn hoogste punt bij Ospizio Bernina, op 2253 m. Het traject van de Bernina Express tussen Thusis en Tirano staat sinds 2008 op de derde plaats van de spoorlijnen van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén van de hoogtepunten tijdens de reis is het cirkelviaduct van Brusio. De Bernina Express maakt hier een bocht van 360 graden op het viaduct.

In Tirano heeft u vrije tijd voor een lunch in één van de Italiaanse restaurantjes of om een wandeling door het stadje te maken voordat u weer terug reist naar Chur.
Overnachting in Chur.

Dag 4Chur

De laatste dag van uw treinreis. U reist per trein naar de Zwitserse grens of één van de luchthavens. U kunt uw verblijf in Zwitserland ook verlengen in Chur of deze reis combineren met één van onze andere reizen. Wij geven u graag suggesties.

Foto's

PRIJSINFORMATIE

Vanfprijs per persoon in €, geldig in de periode 1 november 2023 – 1 april 2024

De prijzen kunnen afwijken van uw definitieve prijs, afhankelijk van de beschikbaarheid en uw vertrekdatum.

  3* hotel 4* hotel
2-persoonskamer v.a. € 895 v.a. € 1035
1-persoonskamer     v.a. € 975 v.a. € 1085

Upgrade treinrondreis 1e klas € 190 per persoon .

Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

Deze treinreis is uit te breiden met extra overnachtingen  in Zwitserland. We sturen u graag een offerte op maat toe.

vraag vrijblijvend uw reisvoorstel aan

Inbegrepen in de reissom:

  • 3 Overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad en/of douche en toilet
  • 4-Daagse winter treinreis Bernina Express 2e klas inclusief onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer (trein, bus en boot) en toegang tot ruim 500 musea door heel Zwitserland
  • Bernina Express Chur-Tirano en Tirano-Chur inclusief zitplaatsreservering in panoramawagon
  • Reserverings- en administratiekosten
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • Garantiefonds GGTO

Niet inbegrepen in de reissom:

 

Deze treinreis valt onder de garantie van Garantiefonds GGTO. U kunt de voorwaarden van  deze garantieregeling vinden op de website van GGTO.

Kaart

Reisvoorstel aanvragen