Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

8-daagse treinreis Rail Adventure

0
Prijs
Vanaf€1,545
Prijs
Vanaf€1,545

Reisvoorstel aanvragen

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

18323

Waarom kiezen voor PUURtreinreizen?

 • Persoonlijke benadering en service
 • Kwaliteit en Zwitserse precisie
 • Flexibiliteit en op maat gemaakte reizen
 • Aangesloten bij VvKR, Garantiefonds GGTO en Calamiteitenfonds

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

+31(0)6 450 686 42

[email protected]

8 dagen
Beschikbaar: 1 april – 10 oktober 2024
Programma

Tijdens deze reis maakt u gebruik van de volgende treinen:

Dag 1Luzern

Deze treinreis begint in Luzern, in het hart van Zwitserland. U reist per trein vanaf de Zwitserse grens of één van de luchthavens naar Luzern aan de Vierwaltstättersee.
Overnachting in Luzern.

Dag 2Luzern - Lugano

Treinreis van Luzern naar Lugano (ca. 2 uur) o.a. door de Gotthard Base Tunnel. De tunnel zorgt voor een snelle verbinding tussen de twee steden, maar u kunt ook een mooiere, langere route kiezen.
Overnachting in Lugano.

OptioneelGotthard Panorama Express

U kunt ook voor de treinroute kiezen die over de Gotthard Panorama Route rijdt in plaats van door de Gotthard Base Tunnel. In Luzern gaat u aan boord van een stoomraderboot (soms gemotoriseerd) voor een mooie boottocht over de Vierwaltstättersee naar Flüelen (ca. 3 uur). In Flüelen stapt u dan over op de Gotthard Panorama Express naar Lugano (ca. 2,5 uur). Tijdens deze treinreis wordt u vergezeld door een gids en krijgt u extra informatie over de regio waar u door heen rijdt, de bezienswaardigheden en de mythes en legendes. De Gotthard Panorama Express rijdt alleen met 1e klas panoramawagons met een toeslag voor de zitplaatsreservering.

De Gotthard Panorama Express rijdt van dinsdag t/m zondag (niet op maandag) van 20 april t/m 20 oktober 2024. In de periode tot 20 april kunt u hetzelfde traject volgen en gebruik maken van de regiotreinen. Voor de regiotreinen geldt geen toeslag.

Dag 3Lugano

Een vrije dag in Lugano. Geniet van de mediterrane sfeer en maak een wandeling langs het meer of een uitstapje naar één van de huisbergen Monte Brè of San Salvatore.
Overnachting in Lugano.

Dag 4 Bernina ExpressLugano - St. Moritz

Een hoogtepunt van deze reis. Met de Bernina Express Postauto (touringcar) van Lugano naar Tirano in Italië (ca. 3 uur met een korte stop onderweg). In Tirano heeft u tijd voor een lunch of een wandeling in het stadje. Uw bagage kunt u eventueel in bewaring geven op het treinstation (tegen betaling). Vanaf Tirano reist u verder met de Bernina Express van de Rhaetische Bahn langs de UNESCO Werelderfgoed route over de Bernina pas naar St. Moritz (ca. 2,5 uur). Geniet van deze prachtige route! Van de palmen en mediterrane sferen naar de gletsjerwereld.
Overnachting in St. Moritz.

Dag 5St. Moritz

St. Moritz is één van ’s werelds meest beroemde vakantiebestemmingen. Het droge klimaat is legendarisch, de zon schijnt hier gemiddeld 322 dagen per jaar. In de 30-er jaren van de vorige eeuw is de zon dan ook het wettelijk symbool van St. Moritz geworden.
Overnachting in St. Moritz.

Dag 6 Glacier ExpressSt. Moritz - Zermatt

Vandaag stapt u aan boord van een wereldberoemde Express trein, de Glacier Express. De route gaat van St. Moritz naar Zermatt. Een ca. 8 uur durende treinreis over 291 bruggen, door 91 tunnels en over de Oberalppas op 2033 m. Geniet u van het mooie berglandschap, van de oeroude bergbossen, glooiende alpenweides, bergriviertjes en de bergdorpjes en dalen. Aan boord van de trein is catering aanwezig en u kunt bij uw boeking alvast een 3-gangenlunch reserveren, maar ook in de trein van de menukaart kiezen.
Overnachting in Zermatt.

Dag 7Zermatt

Ontdekt u vandaag Zermatt aan de voet van de Matterhorn. Dit bergdorp is autovrij en elektrische auto’s en koetsen bepalen het straatbeeld. Zermatt is in de zomer een echt wandelparadijs. Een optionele excursie voor vandaag is een tocht met de tandradtrein Gornergrat Bahn of met de kabelbaan naar het Matterhorn Gletsjer Paradijs.
Overnachting in Zermatt.

Dag 8Zermatt

De laatste dag van uw treinrondreis. U reist vandaag naar de Zwitserse grens of één van de luchthavens. U kunt uw verblijf in Zwitserland ook verlengen. We geven u graag suggesties.

Foto's
Prijsinformatie

Vanafprijs per persoon in €, geldig in de periode 1 april – 10 oktober 2024

De prijzen kunnen afwijken van uw definitieve prijs, afhankelijk van de beschikbaarheid en uw vertrekdatum.

  3* hotel  4* hotel
2-persoonskamer v.a. € 1545 v.a. € 1775
1-persoonskamer     v.a. € 1695 v.a. € 1995

Lunch aan boord van de Glacier Express € 49.

Upgrade treinrondreis 1e klas € 260.

Zitplaatsreservering Gotthard Panorama Express (zie dag 2) indien u de treinrondreis in 1e klas reist € 30 en indien u de treinrondreis in 2e klas reist € 70.

Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

U kunt uw treinreis in iedere overnachtingsplaats verlengen. We sturen u graag een reisvoorstel op maat.

vraag vrijblijvend uw reisvoorstel aan


Inbegrepen in de reissom:

 • 7 Overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad en/of douche en toilet
 • Treinrondreisticket Rail Adventure 2e klas inclusief onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer (trein, bus en boot) en toegang tot ruim 500 musea in heel Zwitserland
 • Zitplaatsreservering Bernina Express in panoramawagon
 • Zitplaatsreservering Bernina Express Postauto (touriongcar)
 • Zitplaatsreservering Glacier Express in panoramawagon
 • Reserverings- en administratiekosten
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • 25-50% Korting op reguliere ticketprijzen voor optionele excursies per trein, boot, postbus en kabelbaan
 • Garantiefonds GGTO

Niet inbegrepen in de reissom:

 

Deze treinreis valt onder de garantie van Garantiefonds GGTO. U kunt de voorwaarden van  deze garantieregeling vinden op de website van GGTO.

Kaart

Reisvoorstel aanvragen