Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Treinreizen in Zwitserland

Treinreizen in Zwitserland

Treinreizen in Zwitserland wordt steeds populairder, maar waarom en voor wie is het geschikt.

Per trein door Zwitserland

Zwitserland is bij uitstek geschikt om per trein te ontdekken. Het is een hele comfortabele manier van reizen. Zwitserland heeft een dicht spoornet dat wordt aangevuld door een uitgebreid netwerk van (post)bussen, trams, veerboten en kabelbanen. Samen vormen ze één van de dichtste netwerken van openbaar vervoer ter wereld. Al deze verschillende soorten vervoer zijn goed op elkaar afgestemd zodat er korte overstaptijden zijn. Heel fijn is dat de Zwitserse precisie en punctualiteit ook voor het openbaar vervoer geldt. Dit samen zorgt ervoor dat je op een ontspannen manier reist en dat zelfs de meest afgelegen dorpjes makkelijk per openbaar vervoer te bereiken zijn.

Treinreis Gotthard-Panorama-Expess van Lugano naar Flüelen aan de Vierwaltstättersee.

Je reist overdag en ’s avonds overnacht je in een hotel, appartement of pension in de buurt van het treinstation.

Panoramatreinen

Per trein door Zwitserland betekent ook dat je vaak dwars door de meest fantastische landschappen reist. Over bergpassen of door een rivierkloof. Je komt per trein op plekken waar je per auto of bus niet kan komen. Over deze bijzondere spoorlijnen rijden ook de panoramatreinen. Deze treinen rijden vaak net iets langzamer zodat je niets van het uitzicht hoeft te missen.

Treinreis met de Glacier Express op het Landwasser viaduct
Glacier Express Landwasser viaduct

De panoramatreinen Glacier Express en Bernina Express zijn wereldberoemd. Naast deze treinen zijn er nog de GoldenPass Panoramic Express en de Gotthard Panorama Express. Voor al deze treinen geldt dat ze rijden met panoramaramen voor een onbelemmerd uitzicht op de prachtige omgeving.

 

 

 

 

Treinpas

Wie in Zwitserland per trein reist heeft de keuze uit verschillende treinpassen. Er zijn passen waarmee je door heel Zwitserland kunt reizen met het openbaar vervoer en er zijn passen voor bepaalde regio’s. De meest gebruikte is de Swiss Travel Pass. Hiermee kun je op aaneengesloten dagen onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Wil je liever ook een aantal dagen waarop je niet per trein reist dan kies je voor de Swiss Travel Pass Flex. Hiermee kun je in een maand een aantal dagen gebruik maken van het openbaar vervoer. Deze passen zijn te verkrijgen in 2e en 1e klas en voor een verschillend aantal dagen, namelijk 3, 4, 6, 8 en 15 dagen.

Met de Swiss Travel Pass kun je ook gebruik maken van de panoramatreinen. Je dient dan nog wel een zitplaats te reserveren waar je een toeslag voor betaalt. De zitplaatsreservering is verplicht voor de Glacier Express, Bernina Express en de Gotthard Panorama Express. In de panoramatrein GoldenPass Panoramic Express is een zitplaatsreservering wel mogelijk, maar niet verplicht.

Voor wie is een treinreis geschikt?

Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. Een treinreis in Zwitserland is voor iedereen geschikt.

Families maken kortere trajecten tussen de verschillende hotels. Met jonge kinderen kun je langer op één plaats blijven en bijvoorbeeld een bergtrein naar de top van de berg nemen. Dat is niet zo’n lange reis en op de top kun je een mooie wandeling maken of een stukje naar beneden wandelen. Heb je geen zin meer om te wandelen of zijn de kinderen moe dan stap je bij het eerstvolgende stationnetje weer op de trein. De stations van een bergtreintje liggen niet zo ver uit elkaar.

Gornergrat Bahn wandelen met uitzicht op de Matterhorn
Gornergrat Bahn wandelen met uitzicht op de Matterhorn

Ben je een sportieve wandelaar dan reis je per trein van het ene wandelparadijs naar het volgende, bijvoorbeeld van Zermatt met de Glacier Express naar St. Moritz. Beide plaatsen liggen in de bergen en zijn een paradijs voor wandelaars. Zo combineer je één van de mooiste treinreizen met een wandelvakantie.

De hotels liggen dicht bij de treinstations en zo is een treinreis dus ook heel geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

Je kunt een treinreis in Zwitserland dus heel gemakkelijk aanpassen aan je wensen.

Bekijk onze treinrondreizen

Reisvoorstel aanvragen