Horloges uit de bergen

Horloges uit de bergen

Wat hebben treinreizen en horloges uit de bergen in Zwitserland met elkaar gemeen? Juist ze staan bekend om hun precisie, kwaliteit en luxe look. Een trein in Zwitserland is nooit te laat en met een Zwitsers horloge ben je nooit te laat. Als je een horloge in je hand hebt is er een grote kans dat dit horloge uit Zwitserland komt. Iedereen heeft ooit wel eens gehoord van de merken: Rolex, Breitling, Patek Philippe. Maar er zijn nog zo veel mooie horloges te bewonderen uit Zwitserland!

Wat maakt Zwitserse horloges zo speciaal?

Het maken van Horloges begon in de 16e eeuw. Vluchtelingen uit Frankrijk vluchtten naar Zwitserland en werden vaak horlogemakers. de Franse vluchtelingen brachten ongelooflijk veel kennis mee en zorgde dat de Zwitserse horloge industrie hard groeide. Uit heel Zwitserland werkten destijds de boeren in de winter als er op het land niets te doen was als horloge- en klokkenmaker. In de 19e eeuw was Zwitserland het land dat voorop liep met de spiraalveer en het ankertje wat de nauwkeurigheid van de horloge enorm verbeterde. Vandaag de dag staan de horloges uit de bergen nog steeds bekend om hun kwaliteit, precisie en luxe look.

Swiss Made

Swiss made is waar veel horloge liefhebbers naar op zoek zijn. Het staat voor jarenlang vakmanschap en kwaliteit. De kennis en ervaring van horlogemakers wordt van generatie op generatie doorgegeven. Niet ieder horloge dat in Zwitserland gemaakt wordt mag zichzelf Swiss made noemen. De Zwitserse overheid heeft zelfs een speciale wet aangenomen voor het gebruik van de term Swiss made. 

Blog Horloges uit de bergen Rolex horloge          Blog Horloges uit de bergen Rolex        Blog Horloges uit de bergen Breitling

Top 5 Zwitserse horloge merken

1. Patek Philippe

Als je het over een exclusief horloge merk hebt dan kan het goed zijn dat het Patek Phillipe is. Dit merk staat wereldwijd bekend als een merk dat zeer beperkt is en erg duur. Een van de redenen dat dit horloge zo gewild is omdat alles aan het horloge met de hand gemaakt word. Ook zijn de horloges erg waardevast en dus erg aantrekkelijk. De reden dat de horloges erg waardevast blijven is omdat er nog geen 1000 horloges per jaar worden gemaakt.

2. Rolex

En misschien wel de bekendste in deze lijst is Rolex. De afgelopen tijd zijn de prijzen van Rolex extreem omhoog gegaan door de bekendheid die erg toeneemt. Bij Rolex gaat het meer om de naamsbekendheid dan om het uurwerk. Dus heb jij een Rolex dan heb jij geluk want ze worden de komende tijd nog veel meer waard!

3. TAG Heuer

De horloges van TAG Heuer zijn een lust voor het oog. De horloges zien er stoer en stijlvol tegelijkertijd uit; een combinatie die maar weinig merken weten te kopiëren.Door de jaren heen heeft TAG Heuer een hechte band met de autosport opgebouwd. Maar, bij dit merk draait het ook veel om innovatie.Zo is TAG Heuer één van de eerste Zwitserse horlogemerken dat met een smartwatch op de markt kwam.

4. Breitling

Breitling staat bekend om de vliegenierschronografen met veel extra toepassingen, die (in het geval van de Navitimer) geactiveerd zijn op een roterende ring. Fans van dit Zwitserse merk waarderen de rijke diversiteit aan details en het sportieve-archaïsche karakter van de horloges. De geschiedenis van Breitling begon in 1894 bij de oprichting van het merk door Léon Breitling. Ondanks dat het bedrijf tijdelijk gesloten geweest is en overgenomen werd door Sicura, is Breitling tegenwoordig nog steeds grotendeels een zelfstandig en onafhankelijk bedrijf.

5. Omega

Het is de thuisstad van Omega en samen met Rolex zijn dit de meest bekende luxehorlogemakers ter wereld. Omega is niet alleen officieel partner van NASA, het is ook het favoriete merk van zowel James Bond als George Clooney. Het is een Zwitsers merk die de wetenschap naar de horloges gebracht heeft en de specificaties kunnen opgesplitst worden in metrische gegevens.

Zelf een Zwitsers horloge maken?

De belangrijkste regio voor de horloge-industrie is de Jura en rondom de meren Neuchâtel en Meer van Genève. Er zijn leuke excursies die in het teken staan van horloges. Een Watch Tour door de binnenstad van Genève bijvoorbeeld voor een kennismaking met de uurwerkindustrie. Een bezoek aan een horlogemuseum van onder andere Omega en Patek Philippe. Of tijdens een workshop je eigen Zwitsers horloge maken. 

Blog horloges uit de bergen-zelf horloge maken
Zelf een Zwitsers horloge maken

Combineer een leuke excursie met een mooie treinrondreis en neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend reisvoorstel.

Bekijk onze treinrondreizen

Reisvoorstel aanvragen