Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

De 11 mooiste treinreizen in Zwitserland

De 11 mooiste treinreizen in Zwitserland

We hebben voor u de 11 mooiste treinreizen in Zwitserland op een rijtje gezet. Met de trein komt u in Zwitserland op plaatsen waar u met de auto of bus niet kunt komen. Dwars door de Alpen of over een bergpas. Treinreizen over de mooiste trajecten en met de meest spectaculaire uitzichten!

 1. Bernina Express
 2. Glacier Express
 3. GoldenPass Panoramic Express
 4. Gotthard Panorama Express
 5. Lötschberger RegioExpress
 6. Centovalli Bahn
 7. Luzern-Interlaken Express
 8. Arosa Bahn
 9. Furka Bahn
 10. Voralpen Express
 11. Mont Blanc Express

 

 1. Bernina Express

De mooiste verbinding tussen de gletsjers en palmbomen!

Deze expresstrein van de Rhätische Bahn rijdt over het hele traject door 55 galerijen, over 196 bruggen, trotseert helleingspercentages tot 7% en geldt als één van de steilste smalspoortrajecten zonder tandradaandrijving ter wereld! De trein vertrekt vanuit Chur, de oudste stad van Zwitserland doorkruist prachtige berglandschappen, rijdt langs de Morteratschgletsjer, over de Bernina Pas, langs het Lago Bianco en daalt vervolgens af naar het Italiaanse grensplaatsje Tirano. De reis duurt ongeveer 4 uur.

Trein Bernina Express bij Alp Gruem

Onderweg maakt de trein een korte stop bij Alp Grüm met uitzicht op de machtige Palü-gletsjer en tegelijkertijd op het Lago di Poschiavo ver beneden in het dal. De trein is op zijn hoogste punt bij Ospizio Bernina, op 2253 m. Het traject tussen Thusis en Tirano staat sinds 2008 op de derde plaats van de spoorlijnen van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén van de hoogtepunten tijdens de reis is het cirkelviaduct van Brusio. De trein maakt hier een bocht van 360 graden op het viaduct.

De treinreis eindigt in Tirano, maar om een mooie rondreis te kunnen maken kan er verder gereisd worden met de Bernina Express Postbus (touringcar). Door schilderachtige dorpjes en langs het Como Meer, in ca. 3 uur naar eindbestemming Lugano aan het Meer van Lugano.

 

Bekijk onze treinrondreizen
 1. Glacier Express

Reis met de langzaamste sneltrein ter wereld!

De Glacier Express staat urenlang garant voor hoogtepunten en gaat in ongeveer 7,5 uur van Zermatt naar Davos of St. Moritz, van de Matterhorn naar de Oberengadin of vice versa. De langzaamste sneltrein rijdt dwars door de Zwitserse Alpen door ongerepte berglandschappen, beroemde kuuroorden, over bergpassen, langs kristal heldere meren, steile rotsen, wilde bossen en diepe kloven met merkwaardige rotsformaties die in de loop van de tijd gevormd zijn door het water.

De Glacier Express klimt omhoog naar de 2033 m hoge Oberalppas, slingert omlaag in de Rijnkloof, de Grand Canyon van Zwitserland, rijdt door 91 tunnels, 7 dalen en over 291 indrukwekkende bruggen. Eén van de hoogtepunten tijdens deze reis is het Landwasser viaduct (65 m hoog en 136 m lang) bij Filisur.
In 1930 vertrok de eerste trein uit Zermatt, vandaag de dag behoort de Glacier Express tot de vijf wereldbekende toeristische topattracties van Zwitserland. Het kan zeker sneller, maar niets is mooier dan deze fantastische reis.

 

Glacier Express Excellence Class

Excellence-Class-Glacier-ExpressIn 2019 lanceerde de Glacier Express een nieuwe VIP klasse, de Excellence Class. Altijd een zitplaats (max. 20) aan het panoramaraam voor een fantastisch uitzicht tijdens de reis, een exclusieve bar in de wagon, reisbegeleiding tijdens de treinreis die onder het genot van culinaire hapjes en drankjes alles kan vertellen over het landschap, de culturen en mensen in de gebieden en streken waar de trein door heen rijdt. Tijdens de reis wordt u een      5-gangenmenu geserveerd met bijpassende wijnen.

 

Bekijk onze treinrondreizen

 

 1. GoldenPass Panoramic Express

De beroemde GoldenPass Line van de MOB loopt van Luzern via Interlaken en Zweisimmen naar Montreux aan het Meer van Genève. De trein rijdt door het prachtige afwisselende landschap met meren zoals de Vierwaltstättersee bij Luzern, de Brienzersee en Thunersee bij Interlaken en het Meer van Genève bij Montreux. Naast deze meren natuurlijk ook de bergen zoals het Jungfraugebergte en de pitoreske dorpjes en stadjes tegen de berghellingen zoals Gstaad en de wijnterrassen voor Montreux.

De treinreis van Zweisimmen naar Montreux met de panoramatrein Golden Pass Panoramic Express. Bij Rougemont.

De spoorlijn is opgedeeld in drie trajecten, de Luzern-Interlaken Express van Luzern naar Interlaken, het traject van Interlaken naar Zweisimmen met de GoldenPass RegioExpress en van Zweisimmen naar Montreux met de GoldenPass Panoramic Express.

In Zweisimmen moet worden overgestapt, omdat het verschillende sporen zijn. Er wordt momenteel gebouwd aan een installatie en aanpassingen aan de treinen zodat deze door kunnen rijden van Montreux naar Interlaken Ost zonder van trein te wisselen in Zweisimmen. Naar verwachting wordt dit project in 2020 afgerond. Dan worden ook de  1e klas VIP wagons weer in de dienstregeling opgenomen. De VIP wagon is de eerste wagon van de trein met 8 zitplaatsen met ramen rondom, dus niet alleen panoramaramen aan de zijkant, maar ook aan de voorkant van de trein. Er is zo een vrij uitzicht wat deze treinreis tot een unieke belevenis maakt.

 

 

Naast de GoldenPass Panoramic trein rijdt er op het traject Montreux-Zweisimmen ook de GoldenPass MOB Belle Epoque trein. Met de Pullmanwagons uit de 30-er jaren in de stijl van de luxe Orient Express rijdt deze nostalgische trein door één van de mooiste delen van Zwitserland.

Bekijk onze treinrondreizen

 

 1. Gotthard Panorama Express

Unieke panoramaroute per boot en trein!

De Gotthard Panorama Express is de mooiste verbinding tussen Luzern aan de Vierwaltstättersee en Lugano in Ticino.

Treinreis Gotthard-Panorama-Expess van Lugano naar Flüelen aan de Vierwaltstättersee.

Vanaf Luzern start de reis met een boottocht over de Vierwaltstättersee met een historische stoomraderboot (soms een gemotoriseerde boot). De Vierwaltstättersee is zo gevormd dat de bergen altijd dichtbij zijn.

In Flüelen staat de trein al te wachten. Het perron is slechts een paar stappen verwijderd van de aanlegsteiger van de boot. In de trein zijn gidsen uit de regio aanwezig die de reis begeleiden en vertellen over de lokale legendes en de bezienswaardigheden. De trein rijdt over de Gotthard Panoramaroute over bruggen, door keertunnels en natuurlijk een schitterend berglandschap van de Gotthard.

 

 

Sinds 2016 is de Gotthardtunnel gereed die de treinreis tussen Luzern en Lugano aanzienlijk verkort, maar de treinreis over de Gotthard Panoramaroute is de langere reistijd meer dan waard. De Gotthard Panorama Express is een toeristische trein en rijdt van dinsdag t/m zondag van april t/m oktober. Er is op deze klas alleen 1e klas mogelijk en een zitplaatsreservering is verplicht.

Bekijk onze treinrondreizen

 

 1. Lötschberger RegioExpress

Van de UNESCO Werelderfgoed stad Bern naar het UNESCO Werelderfgoed gebied Jungfrau-Aletsch.

Lötschberger trein. Er rijdt ook een Lotschberger trein over de historische route van Bern naar Brig.

De Lötschberger RegioExpress vertrekt vanuit het historische centrum van Bern met uitzicht op het Jungfraugebergte bij Interlaken naar Brig. Natuurlijk is er een snellere route door de Lötschbergtunnel, maar de route over de historische bergpas met de vele viaducten en keertunnels is zoveel mooier en indrukwekkender.

Over het beroemde Kanderviaduct, langs de Felsenburg en het adembenemende uitzicht op het Rhônedal. Deze treinreis duurt een kleine twee uur en de treinen zijn voorzien van airco en extra grote ramen voor een perfect uitzicht.

De Lötschberger is een ideale trein om met andere mooie treintrajecten te combineren tot een treinrondreis, bijvoorbeeld met de Centovalli Bahn en de GoldenPass Line.

Bekijk onze treinrondreizen

 

 1. Centovalli Bahn

Bijzondere treinreis tussen Zwitserland en Italië.

Treinreis met de Centovallibahn van Locarno naar Domodossola. Centovalli betekent duizend dalen.

Deze unieke en bijzondere treinreis van ongeveer 2 uur gaat door een heel divers landschap met diepe kloven, dalen, ongerept berglandschap, rivieren, watervallen, 83 bruggen, 31 gallerijen en karakteristieke dorpjes. Centovalli betekent letterlijk 100 dalen. De 52 kilometer lange spoorlijn van de Centovalli Bahn (ook wel de Centovallina of in Italië Vigezzina genoemd) verbindt de stad Locarno in Zwitserland met Domodossola in Italië.

Het is de meest directe spoorwegverbinding tussen de Gotthardlijn en de Simplonlijn en één van de mooiste routes tussen Lago Maggiore, Franstalig Zwitserland en de hoofdstad Bern. De trein wordt dan ook niet alleen gebruikt door de Zwitsers en Italianen zelf, maar ook steeds meer door toeristen. Om beter van het schitterende uitzicht te kunnen genieten rijdt ook de Centovalli Bahn met panoramatreinen. Deze worden in de dienstregeling aangegeven en hiervoor geldt een toeslag.

Bekijk onze treinrondreizen

 

 1. Luzern-Interlaken Express

Een onvergetelijke treinreis door het hart van Zwitserland.

De Luzern-Interlaken Express is onderdeel van het traject van de GoldenPass Line en rijdt in ca. 2 uur van Luzern naar Interlaken en vice versa. Bij vertrek vanuit Luzern rijdt de trein langs de voet van de Pilatus met af en toe een glimp op Vierwaltstättersee. Vervolgens langs de kristalheldere meren Saernersee en Lungernsee, watervallen en over de indrukwekkende Brünigpas met het hoogste punt op 1008 m.

Vlak voordat de trein de pas op gaat schakelt hij over op tandradaandrijving om de beklimming te kunnen maken. Na de Brünigpas daalt de trein naar Meiringen en rijdt hij verder naar Brienz aan de Brienzersee om uiteindelijk in Interlaken aan te komen. Interlaken ligt tussen de twee meren Brienzersee en Thunersee en aan de voet van het Jungfraugebergte. Door de extra grote ramen is het uitzicht vanuit de trein op het berglandschap prachtig en goed te zien. Zo is de verbinding tussen deze twee steden een unieke belevenis.

Bekijk onze treinrondreizen

 

 1. Arosa Bahn

1000 meter hoogteverschil overbruggen binnen 1 uur!

Arosa Bahn

Tussen Chur en Arosa loopt het 26 km lange smalspoortraject van de Arosa Bahn. Al in 1912 begonnen de werkzaamheden aan de bruggen en viaducten en in 1914 werd de spoorlijn geopend. De Arosa Bahn is onderdeel van de Rhätische Bahn. De trein start in de stad Chur als een soort tramlijn. Zodra de trein de stad verlaten heeft begint hij al snel te klimmen. Hij rijdt door het schilderachtige berglandschap van Schanfigg, door 19 tunnels en over 41 bruggen.

Het meest spectaculaire bouwwerk tijdens deze treinreis is het Langwieser Viaduct bij Langwies. Dit was de eerste brug in Zwitserland geheel uit beton met een lengte van 285 meter en een hoogte van 62 meter boven de kloof en de rivier Plessur. Na een treinrit van ongeveer een uur wordt het dorp Arosa bereikt. Arosa ligt aan het einde van het dal zonder doorgaand verkeer. De lucht is hier schoon en vroeger was dit ook een geliefd kuuroord.

Bekijk onze treinrondreizen

 

 1. Furka Bahn

Een nostalgische treinrit over de Furka pas!

Furka stoomtrein

Met de Furka-stoomtrein door de indrukwekkende bergwereld met uitzicht op de Rhônegletsjer en Muttgletsjer. In historisch gerestaureerde wagons met tandrad stoomlocomotief over de Furkapas van Realp naar Oberwald en vice versa. Één van de hoogtepunten is het hoogstgelegen treinstation langs dit traject, station Furka op 2160 m.

De Furka Bahn heeft een Nederlands tintje. De Zwitserse vereniging Verein Furka Bahn (VFB) heeft ook in Nederland een afdeling. Deze afdeling bestaat uit vrijwilligers die de Furka Bahn promoten en in de zomer ook helpen met het onderhoud van de spoorlijn en het materiaal. Een reis met één van de stoomtreinen van de Furka Bahn is een belevenis op zich.  Het is aan te bevelen om vooraf uw zitplaats te reserveren.

Bekijk onze treinrondreizen

 

 1. Voralpen Express

Voralpen Express

De ruim 2 uur durende treinreis met de Voralpen-Express is de mooiste verbinding tussen St. Gallen in het oosten van Zwitserland en Luzern in Centraal Zwitserland. Vanuit St. Gallen rijdt de trein over het 99 meter hoge Sitterviaduct (Zwitserlands hoogste viaduct) en slechts een paar kilometer later over het 282 meter lange en 64 meter hoge Weissenbach Viaduct.

Verder door de heuvels van Toggenburg, langs Rapperswil waar de trein over een houten brug rijdt van 841 meter lang (de langste van Zwitserland) en langs de prachtige hoogveenvlakte bij Rothenturm met als eindbestemming Luzern aan de Vierwaltstättersee. Met ingang van 2020 rijden er op dit traject nieuwe treinen die allemaal voorzien zijn van panoramaramen, airco, twee bistro gedeeltes en een familiecompartiment.

Bekijk onze treinrondreizen

 

 1. Mont Blanc Express

Één treinreis twee landen, Zwitserland en Frankrijk!

Mont Blanc Express

De Mont Blanc Express start in het Zwitserse Martigny en bereikt in ca. 1,5 uur het Franse vakantiedorp Chamonix met een overstap in Vallorcine (F). Martigny is het knooppunt van de pasroutes over de Simplon, Grote Sint Bernard en de Forclaz.  Het is gelegen tussen de wijnbergen en fruitbomen en staat bekend om z’n gastronomie.De trein rijdt vanuit Martigny over een smalspoor en start met klimmen langs kolkend water en diepe kloven richting Chamonix in Frankrijk. De indrukwekkende treinreis gaat door een ruig alpenlandschap, door schaduwrijke bossen en langs gemoedelijke dorpjes met een prachtig uitzicht op de gletsjers van de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa.

Bekijk onze treinrondreizen

Reisvoorstel aanvragen