Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Uw reis naar Zwitserland

Uw reis naar Zwitserland

Uw vakantie begint al met het vertrek van thuis! Dit is zeker het geval wanneer de reis naar Zwitserland per auto of trein is. Onderweg geniet u al van de verschillende regio’s en het landschap waar u door heen reist. Er zijn verschillende manieren om naar Zwitserland te reizen, per trein, vliegtuig of auto.

Per trein naar Zwitserland

Comfortabel per trein naar Zwitserland. Vanuit Nederland is er een dagelijkse rechtstreekse verbinding met Basel SBB (CS). U reist zonder overstappen in ca. 6,5 uur van Amsterdam CS naar Basel SBB per ICE International. Dit is een hogesnelheidstrein die vertrekt vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS. Aan boord kunt u kiezen uit 1e en 2e klas. In beide klassen is WIFI aanwezig. Tijdens de treinreis kunt u een eenvoudige maaltijd, een snack of een drankje bestellen in de bar/bistro wagon.

Trein SBB Zwitserland

Naast de ICE International zijn er nog verschillende andere verbindingen mogelijk met bijvoorbeeld een overstap in Duitsland. De tickets voor verbindingen met meerdere overstappen zijn vaak voordeliger. Ook bij vroeg boeken zijn de tickets vaak voordeliger. Wanneer u in de grensstreek woont kan een andere verbinding met een overstap in Duitsland makkelijker zijn.

 

 

 

@SBB CFF

Vanuit België reist u vanaf Antwerpen Centraal naar Brussel Noord en stapt u in Brussel op de ICE International naar Keulen. In Keulen heeft u een ruime overstap op de ICE International naar Basel SBB.

Aankomst in Zwitserland is in de middag, vaak rond 15.00 uur. Vanaf Basel SBB reist u dan per trein door naar uw bestemming.

Per vliegtuig naar Zwitserland

Swiss Air Zwitserland

Vanaf Amsterdam zijn er meerdere verbindingen per dag naar Zürich, de vluchttijd bedraagt ca. 1,5 uur. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden tickets aan en vaak geldt dat wanneer u vroeg boekt de tarieven van de tickets voordeliger zijn. In Zürich bevindt het treinstation zich op de luchthaven, net zoals bij Schiphol, en hierdoor reist u vervolgens comfortabel per trein door naar uw bestemming. Zürich is tevens centraal gelegen wanneer u een treinrondreis in Zwitserland maakt.

Naast Zürich kunt u ook op Basel Euroairport en Genève vliegen. Bij de luchthaven van Basel is geen treinstation aanwezig, maar hier neemt u eenvoudig de pendelbus naar het treinstation Basel SBB (ca. 25 minuten), van waar u per trein verder kunt reizen naar uw bestemming.

Vanaf Brussel kunt u vliegen op Zürich of Genève.

Reist u met uw auto af naar de luchthaven van vertrek? Vergeet dan niet een parkeerplaats te reserveren. Via Vliegen & Parkeren kunt u het parkeeraanbod bij verschillende luchthavens vergelijken en direct de gewenste parkeerplaats reserveren.
Wilt u bijvoorbeeld goedkoop parkeren bij Schiphol? Of bij Brussel-Zaventem Airport? Vergelijk dan de mogelijkheden rondom deze luchthaven en boek de gewenste parkeerplaats. Zodoende kunt u eenvoudig besparen op uw airport parking en zorgeloos op reis gaan.

Per auto naar Zwitserland

Maakt u een treinrondreis en reist u per auto naar Zwitserland? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om de auto te parkeren. Allereerst bij het eerste hotel van uw rondreis. Vaak kunt u hier uw auto laten staan (tegen betaling). Heeft het hotel geen eigen parkeerplaats of is deze niet groot genoeg dan zijn er veel hotels die een kortingstarief hebben afgesproken met een parkeergarage in de omgeving. U reist dan op de laatste dag weer terug naar de parkeerplaats van uw auto. Let op dat wanneer u per auto naar Zwitserland reist, u een Autobahnvignet nodig heeft.

Basel ligt op de grens met Duitsland en wordt ook vaak gebruikt als startpunt van een treinrondreis. De auto kan dan onder het station Basel SBB in de parkeergarage worden geparkeerd of in één van de omliggende parkeergarages. De parkeertarieven bedragen hier ca. CHF 20-30 per dag.

Een andere mogelijkheid is een P+Rail parkeerplaats (onbewaakt). Met uw treinticket parkeert u hier tegen een gunstig tarief. Er zijn veel treinstations in Zwitserland die P+Rail parkeerplaatsen hebben. Bij de grotere steden zijn dit vaak de treinstations in de omgeving die op ca. 10-20 minuten per trein gelegen zijn. Deze parkeerplaatsen kunnen niet van te voren gereserveerd worden.

 

Bekijk onze treinrondreizen

Reisvoorstel aanvragen