Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

8-daagse GROEPSREIS Zwitserse Panoramatreinen

0
Prijs
Vanaf€2,695
Prijs
Vanaf€2,695

Reisvoorstel aanvragen

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2558

Waarom kiezen voor PUURtreinreizen?

 • Persoonlijke benadering en service
 • Kwaliteit en Zwitserse precisie
 • Flexibiliteit en op maat gemaakte reizen
 • Aangesloten bij VvKR, Garantiefonds GGTO en Calamiteitenfonds

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

+31(0)6 450 686 42

[email protected]

8 dagen
Beschikbaar: vertrek 30 augustus 2024
Programma groepsreis

De mooiste panoramatreinen over prachtige routes! Deze treinreis neemt u niet alleen mee met de wereldberoemde Bernina- en Glacier Express, maar ook met de Gotthard Panorama Express over de historische route van de Gotthard pas in combinatie met een cruise over de Vierwaltstättersee bij Luzern.

We reizen in een kleine groep van max. 20 deelnemers en met een Nederlandse reisbegeleider. INCLUSIEF bagagevervoer van Luzern naar Zermatt. 

We reizen o.a. met de volgende treinen:

Dag 1 Utrecht - Luzern

We verzamelen vandaag op Utrecht CS en vertrekken om ca. 08.30 uur per trein richting Basel SBB. We komen in de middag om ca. 15.00 uur aan in Basel en stappen over op de trein naar Luzern (ca. 1-1,5 uur). U neemt vandaag zelf uw bagage mee. Vanaf Luzern tot aan Zermatt wordt uw bagage verzorgd en heeft u hier geen omkijken naar! Luzern is prachtig gelegen aan het meer de Vierwaltstättersee en omringd door de huisbergen Rigi en Pilatus.

Overnachting in 3* Hotel Waldstätterhof in Luzern inclusief ontbijt en 3-gangendiner.

Dag 2Vrije dag Luzern, Rigi Bahn

Een vrije dag in Luzern. In de omgeving van Luzern zijn een aantal mooie tochten te maken, bijvoorbeeld naar de huisberg van Luzern, de Rigi. U kunt de dag naar eigen wens indelen, met de reisleider mee naar de Rigi of liever zelf Luzern ontdekken per boot vanaf de Vierwaltstättersee of met een mooie wandeling door het historische centrum of langs het meer.

Rigibahn
Een tocht met de Rigibahn naar de berg Rigi, ook wel de koningin van de bergen genoemd, is een prachtige tocht. We vertrekken eerst per boot van Luzern naar Vitznau en vervolgens per tandradbaan naar Rigi Kulm. Bij Rigi Kulm zijn er wandelingen uitgezet en kunt u van het uitzicht en de prachtige omgeving genieten. We gaan vervolgens per tandradbaan terug naar Arth-Goldau en vanaf hier per trein terug naar Luzern.

Overnachting in 3* Hotel Waldstätterhof in Luzern inclusief ontbijt en 3-gangendiner.

Dag 3Luzern - Lugano Gotthard Panorama Express

We maken vandaag een mooie reis van Luzern naar Lugano. De snelste route gaat via de Gotthardtunnel, maar de mooiste route gaat over de bergpas met de Gotthard Panorama Express.

Gotthard Panorama Express
In Luzern gaan we aan boord van een stoomraderboot (soms gemotoriseerd) voor een mooie boottocht over de Vierwaltstättersee naar Flüelen (ca. 3 uur). Aan boord genieten we van een 2-gangenlunch. In Flüelen stappen we over op de trein. Het treinstation en de aanlegsteiger van de boot liggen naast elkaar. In een panoramawagon van de Gotthard Panorama Express reizen we over de historische Gotthard route van Flüelen naar Lugano (ca. 2 uur). Onderweg worden we vergezeld door een lokale gids en deze geeft u informatie over de regio waar u door heen rijdt, de bezienswaardigheden en de mythes en legendes.

Lugano is de grootste stad in de regio Ticino, een stad van parken, bloemen en monumentale villa’s. Geniet van de mediterrane sfeer en maakt u een mooie wandeling langs het meer of door het historische centrum. In het centrum zijn tal van leuke restaurantjes aan de oever van het meer. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid. Het is uiteraard ook mogelijk om in het hotel te dineren.

Overnachting in 3* Swiss Quality Hotel Acquarello in Lugano inclusief ontbijt.

Dag 4Lugano - St. Moritz Bernina Express

Een hoogtepunt van deze reis. Met de Bernina Express van de Rhaetische Bahn langs de UNESCO Werelderfgoed route. Geniet van de prachtige route! Van de palmen en mediterrane sferen naar de gletsjerwereld.

Per Bernina Express Postauto (touringcar) reizen we in ca. 3 uur, met een korte stop onderweg, van Lugano naar Tirano (Italië). Vervolgens in een panoramawagon van de Bernina Express trein van Tirano naar St. Moritz (ca. 2,5 uur). Het traject van de Bernina Express tussen Tirano en Thusis staat op de derde plaats van de spoorlijnen van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Overnachting in 4* Hotel Reine Victoria in St. Moritz inclusief ontbijt en 3-gangendiner. 

Dag 5Vrije dag St. Moritz, Piz Nair

St. Moritz is één van ’s werelds meest beroemde vakantiebestemmingen. De zon schijnt hier gemiddeld 322 dagen per jaar. In de 30-er jaren van de vorige eeuw is de zon dan ook het wettelijk symbool van St. Moritz geworden.

U kunt er vandaag voor kiezen om op eigen gelegenheid St. Moritz en omgeving te verkennen of met de reisleider mee met het bergtreintje naar de Corviglia en vervolgens met de gondel naar Piz Nair voor een prachtig uitzicht over St. Moritz, de meren en de omliggende bergwereld.

Overnachting in 4* Hotel Reine Victoria in St. Moritz inclusief ontbijt en 3-gangendiner. U ontvangt in het hotel de Bergbahnen Inklusive Card waarmee u gratis gebruik kunt maken van de bergtreintjes en kabelbanen in St. Moritz en omgeving.

Dag 6St. Moritz - Zermatt Glacier Express

De volgende toptrein staat op het programma. U maakt met de Glacier Express vandaag één van de mooiste treinreizen ter wereld. Tijdens een ca. 8 uur durende rit gaat u over 291 bruggen, door 91 tunnels en over de Oberalppas, 2033 m naar Zermatt. Eén van de hoogtepunten tijdens een treinreis met de Glacier Express is het Landwasserviaduct bij Filisur.

Aan boord van de Glacier Express genieten we van een 3-gangenlunch met uitzicht op de mooie berglandschappen.

Overnachting in 3* Hotel Excelsior in Zermatt inclusief ontbijt. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid. In het centrum van Zermatt zijn tal van leuke restaurantjes die typisch Zwitserse gerechten serveren. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om in het hotel te dineren.

Dag 7Vrije dag Zermatt

Een vrije dag in Zermatt. Dit Zwitsers bergdorp is autovrij en prachtig gelegen aan de voet van de Matterhorn, één van de meest gefotografeerde bergtoppen. U hoeft niet ver te wandelen om deze bergtop te zien, want vanaf het dorp is er al een prachtig uitzicht.

U kunt er vandaag voor kiezen om op eigen gelegenheid Zermatt te verkennen of met de reisleider mee met de tandradtrein van de Gornergrat Bahn. Deze excursie kunt u optioneel bijboeken ca. € 60 per persoon.

Gornergrat Bahn
Vanaf Zermatt gaat u met de tandradbaan in ca. 40 minuten naar de top van de Gornergrat. Onderweg geniet u van het prachtige landschap en eenmaal boven heeft u uitzicht op de Matterhorn, de Monte Rosa en andere bergtoppen van ca. 4000 meter.

Overnachting in 3* Hotel Excelsior in Zermatt inclusief ontbijt en 3-gangendiner.

Dag 8Zermatt - Nederland

Vandaag verlaten we Zermatt en reizen we per trein terug naar Basel SBB. In de middag om ca. 15.00 uur stappen we op de internationale trein richting Nederland. U neemt uw bagage vandaag zelf mee. Aankomst in Utrecht is om ca. 21.30 uur.

Foto's
Prijsinformatie

Prijzen per persoon in €

Vertrekdatum:
30 augustus 2024

  8-daagse groepsreis  
2-persoonskamer € 2695  
1-persoonskamer     € 2875  

 

vraag vrijblijvend uw reisvoorstel aan


Inbegrepen in de reissom

 • Treinreis Utrecht CS – Basel SBB retour in 2e klas inclusief zitplaatsreservering
 • Treinrondreis Zwitserse Panoramatreinen 1e klas inclusief Swiss Travel Pass 8 dagen met onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer (trein, bus en boot) en toegang tot ruim 500 musea
 • 5 Overnachtingen in een 3* hotel en 2 overnachtingen in een 4* hotel inclusief ontbijt in een 1- of 2-persoonskamer met bad en/of douche en toilet
 • Verblijf op basis van halfpension: ontbijtbuffet en 3-gangendiner, m.u.v. Lugano en de eerste avond in Zermatt. U heeft dan een 2-gangenlunch tijdens de boottocht Vierwaltstättersee en 3-gangenlunch aan boord van de Glacier Express.
 • Bagagetransport (1 koffer per persoon) tijdens de reis vanaf Luzern tot aan Zermatt
 • Boottocht Vierwaltstättersee
 • Zitplaatsreservering Gotthard Panorama Express 1e klas in panoramawagon
 • Zitplaatsreservering Bernina Express Postauto (touringcar)
 • Zitplaatsreservering Bernina Express 2e klas in panoramawagon
 • Zitplaatsreservering Glacier Express 1e klas in panoramawagon
 • Excursie Rigi Bahn (Luzern)
 • Excursie Corviglia en Piz Nair (St. Moritz)
 • Begeleiding van een Nederlandse reisleider gespecialiseerd in treinreizen in Zwitserland
 • Reserverings- en administratiekosten
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Deze reis valt onder het Garantiefonds GGTO
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per factuur

Niet inbegrepen in de reissom

Voorwaarden

Minimum aantal deelnemers
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 15 en een maximum van 20 deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Uiterlijk 6 weken voor vertrek hoort u of er voldoende deelnemers zijn voor de reis. Indien de reis niet doorgaat dan volgt restitutie van de betaalde reissom.

Gezondheid
Voor deze groepsreis is het belangrijk dat u zelfstandig aan de reis kunt deelnemen. In- en uitstappen in de trein, een stuk lopen over het perron, of van het station naar het hotel (of omgekeerd) dienen geen probleem te zijn (tot ca. 500 meter). Heeft u hiervoor persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u zelf een reisgenoot mee te nemen.

Betaling
Bij boeking dient een aanbetaling van 15% te worden voldaan en uiterlijk 6 weken voor vertrek dient het restant bedrag te worden voldaan.

Annuleringskosten
Bij annulering van de boeking gelden de volgende annuleringskosten:
-bij annulering t/m 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling (15% van de reissom)
-bij annulering vanaf 59 dagen t/m 30 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
-bij annulering vanaf 29 dagen t/m 15 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
-vanaf 14 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Kaart

 

Reisvoorstel aanvragen