Reiservaringen

Op deze pagina plaatsen we reiservaringen van gasten die met PUUR treinreizen op vakantie zijn geweest en reisverhalen van treinreizigers in Zwitserland. Zo krijgt u een impressie van wat Zwitserland te bieden heeft, wat de mogelijkheden zijn en hoe onze reizigers de treinreis hebben beleefd.

 

Reisverhalen

Reisverslag 12-daagse treinreis Puur Zwitserland, juni 2017

Reisblog Glacier Express

Reisblog Pilatus Bahn

Reisblog GoldenPass-Chocoladetrein

 

Reiservaringen van onze gasten

Zojuist een 12 daagse reis van puurtreinreizen achter de rug, fantastisch, wat een geweldige ervaring, en tot in de puntjes geregeld. Uitstekende reisbeschrijving, zeer goede hotels, en goed beloopbaar of anders gehaald vanaf het station naar het hotel en weer terug. Van ons alle lof naar puurtreinreizen. Voor wie het Zwitserland in zijn hart gesloten heeft, en een beetje van treinreizen houd, is dit de ultieme manier. Wij gaan zeker nog een keer, in de winter.
12-daagse treinreis Puur Zwitserland, augustus 2017, familie met 2 oudere kinderen

Wij zijn vandaag teruggekomen van onze treintrip in Zwitserland. We hebben een onvergetelijke reis achter de rug. Jouw organisatie was perfect. Dank daarvoor. Wij hebben de nodige verre reizen achter de rug. Het blijft ons verbazen dat er op één dagje reizen met de auto zo’n spectaculair natuurschoon te bewonderen is. We zijn bevoorrecht in Europa.
9-daagse treinreis Grand Tour Zwitserland, juli 2017

Bedankt voor de prachtige treinreis en de perfecte organisatie en de gedetailleerde reisbeschrijving. Fijn dat we de reis op maat konden maken met een extra dag in Luzern en in Zermatt. Met de Rail Adventure reis krijg je een heel compleet beeld van het meest  bergachtige deel van Zwitserland. Voor wie de Jungfrau al eens gezien heeft een echte aanrader. We hebben zoveel indrukken opgedaan dat we het gevoel hadden veel langer dan anderhalve week weg te zijn geweest. Letterlijk en figuurlijk alleen maar hoogtepunten. Zoveel afwisseling van hoogzomer in Luzern en Lugano naar het hooggebergte bij St. Moritz en Zermatt. We hebben nog nooit zoveel gletsjers bij elkaar gezien. Een reis om nooit te vergeten…
10-daagse treinreis Rail Adventure, juli 2017

Alles was op en top. Een mooie reis. Het enige lastige punt was, waar in te stappen ICE (trein Nederland-Zwitserland). De wagonnummers aan de buitenkant waren onduidelijk of incorrect. Dan moet je opeens rennen om de trein te halen. Zal ook wel reiservaring zijn wellicht? Dank voor het uitwerken van onze reis, was echt fijn en tot in de puntjes verzorgd.
5-daagse treinreis Zwitserse Toppen, juli 2017

Ben inmiddels weer thuis van de prachtige reis door Zwitserland, die ik in juni heb gemaakt. Ook al had ik wat specifieke wensen en was 12 dagen geen standaard reis wil ik je complimenteren over de manier waarop je alles hebt verzorgt, alles was tot in de puntjes geregeld en klopte precies. Alle perronnummers, vertrektijden, zitplaatsen op de mooiste plekken in de trein en bus. Als ik van te voren had geweten dat de temperaturen zo goed waren, (25 tot 30 oC) had ik voor meer 4 sterren hotels gekozen omdat die airco hebben, maar dat was mijn eigen keuze. Nogmaals mijn dank voor de perfecte organisatie.
12-daagse treinreis Puur Zwitserland, juni 2017

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad in Zwitserland; wel vaak wat te warm naar mijn zin (33 graden) maar dat was in heel Europa zo en daar kan niemand wat aan doen.
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, juni 2017

Begin januari 2017 hebben we een reis naar en door Zwitserland gemaakt. Wij waren onder de indruk hoe Puur Treinreizen eea geregeld had naar onze wensen; geen standaard reis, maar afgestemd op onze vragen en belangstelling! Ook de uitgebreide beschrijving van dag tot dag en punt tot punt was perfect. Absoluut een aanrader wat ons betreft; een combinatie van trips met de Bernina Express en de Glacier Express in een winter wonderland waren voor ons de hoogtepunten van de reis.
8-daagse treinreis Bernina & Glacier Express Winter, januari 2017

Vroege start van onze treinreis naar Zwitserland. Alle bescheiden hadden we van Wendy keurig ontvangen en de reis was uitgebreid op papier gezet. Vanaf dag 1 hebben we een geweldige reis gehad. Het weer was heerlijk, de reis goed verzorgd en de beschrijvingen naar hotels en treinen waren zeer duidelijk. Bezoek Matterhorn en Jungfrau waren echte hoogtepunten van deze reis, voornamelijk ook doordat we ook daar super zonnig weer hadden.
Wij kunnen deze reis sterk aanbevelen!!  Jaap en Sarine 07-10-16
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, september 2016

Graag willen wij jou bedanken voor de reis die we gemaakt hebben in Zwitserland. Het was fantastisch mooi en geweldig goed geregeld. Mocht iemand interesse hebben zullen we jou zeker aanbevelen.
5-daagse treinreis Glacier en Bernina Express, september 2016

U verzorgde een treinreis voor mijn vrouw en mij door Zwitserland. Er is weinig over op te merken, de reis verliep probleemloos en was perfect geregeld. Bovendien was het weer schitterend.
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, augustus 2016

Namens mijn moeder en mijzelf wil ik u hartelijk bedanken voor het regelen en de uitstekende manier waarop de reis is verlopen. Dankzij de naadloze aansluiting, de diversiteit in hotels ( sommige met een uitgebreid historisch verleden), de vriendelijkheid van de mensen en niet te vergeten de steeds veranderende omgeving, hebben van deze reis voor ons een onvergetelijke belevenis gemaakt. Van de rolstoel hebben wij, gezien de korte afstanden, echter geen gebruik gemaakt.
Er zijn nu al mensen in mijn directe omgeving die ook enthousiast zijn geworden door deze reis. Uw organisatie is inmiddels zeer warm aanbevolen.
8-daagse treinreis Grand Tour, juli 2016

Hierbij willen wij melden dat wij een ronduit schitterende reis hebben beleefd en uiterst tevreden waren over alle accommodaties en de gehele organisatie (treinen, hotels, vervoer…). Wij zullen niet nalaten dit onder vrienden te verspreiden en uw organisatie aan te bevelen. Nogmaals dank voor alles.
5-daagse treinreis Glacier & Bernina Express, juli 2016, stel uit België

We zijn gister avond terug gekomen uit Zwitserland. Het was een fantastische reis. Zelfs het weer viel heel erg mee. We willen je bij deze heel hartelijk bedanken voor het super organiseren van reis en hotels. Alles was heel duidelijk beschreven en liep op rolletjes. Alle hotels die geboekt waren in onze reis waren erg goed. Helaas de laatste in Bern was een stuk minder. Bern op zich vond ik daarentegen erg mooi. Nogmaals onze hartelijke dank voor deze prachtige reis.
8-daagse treinreis Rail Adventure, juni 2016

Vriendelijk bedankt voor de leuke attentie. We hebben een ontzettend mooie reis gehad. Alles was keurig door u verzorgd.
We hebben wel wat pech gehad. Allereerst kreeg de ICE op de heenreis een half uur vertraging. Waardoor we de aansluiting met de trein naar Zermatt misten. En bij de reis van de Glacierexpress deed de airco in onze coupé het niet. Pas in Chur kwam er een plaats vrij in een andere coupé. Dus hebben we 6 uur zitten zweten. V
erder was alles helemaal perfect. Het was zeker de moeite waard. Alleen de reis met de Glacierexpress had wel in twee delen gemogen. Maar dat kan ook door de warmte gekomen zijn.
Vriendelijke groeten en wie weet tot een volgende keer.
6-daagse treinreis Klassiek Zwitserland, juni 2016

Mijn zoon is licht autistisch en dol op treinreizen, je krijgt een 10+ zei hij voor de planning e.d. Hij heeft genoten. De aanwijzingen in de dag tot dag planning waren voor mij prettig, duidelijk en betrouwbaar en de overige documentatie compleet, daardoor kon ik me goed op hem richten. We hadden een mooie reis, bedankt!
5-daagse treinreis Bernina Express, juli 2016

Mijn zonen en ik hebben een prima week in Zwitserland gehad en ook een geweldige reis met de Glacier Express gemaakt. De hele reis was uitstekend verzorgd.
5-daagse treinreis Glacier Express, mei 2016

Mijn ouders willen u langs deze weg heel erg bedanken voor de mooie en perfect georganiseerde reis die ze maakten met uw organisatie. Zij hebben er ongelooflijk veel deugd aan beleefd, nochtans hadden ze wel een beetje stress voor het vertrek maar alles was stipt en goed geregeld. Zij hadden wel een beetje pech met het weer maar zullen, indien ze nog met de trein reizen, zeker nog op u beroepen.
4-daagse treinreis Bernina Express, mei 2016, echtpaar uit België

Terug uit Zwitserland kunnen wij  niet nalaten U te bedanken voor de prachtige reis die U voor ons georganiseerd heeft. Met “Deutsche Gründlichkeit” kregen wij een zeer duidelijke uitleg aangaande het verloop van gans onze reis. Dit was ons tijdens het ganse verloop ervan, zeer behulpzaam en niets is mislopen, niettegenstaande in Brussel, Parijs en Genève, grote politie-controles waren die wel meer tijd in beslag namen…
Ook de hotels waren goed, met fijn ontbijt en uitstekend gelegen. Bij een volgende gelegenheid, kijken wij naar Uw aanbiedingen op internet, want het is ons wel uitstekend meegevallen. Ook aan vrienden vertellen wij het door en wie weet…
Nogmaals, dank en beste groeten,
5-daagse Wintertreinreis Golden Pass, december 2015, echtpaar uit België 

We zijn aan onze Golden Pass treinreis bezig en zijn meer als 100 % enthousiast ! Heel erg bedankt ook om ons reisverloop (vooral de treinverbindingen) zo gedetailleerd te vermelden.
5-daagse Wintertreinreis Golden Pass, december 2015, ouder echtpaar uit België 

Even een terugkoppeling op de door jou (jullie) verzorgde reis. Zoals je al gezegd had lagen de tickets en voucher netjes in het hotel klaar. Het hotel in Chur is een net en gezellig hotel met charmante bediening, de Rhätische Bahn rijdt natuurlijk (meestal) op tijd en de ritten zijn heel mooi. Tip voor anderen je kan de reis ook maken vanuit een normale dienstregeling, wat als groot voordeel heeft dat de ramen open kunnen wat het fotograferen makkelijker maakt. We hebben de Arosa rit en Davos op de eerste dag kunnen doen en hebben voordat wij met de Bernina expresse vanuit Tirano terug namen, in de morgen nog een extra rit gemaakt naar St. Moritz en toen terug naar Alm Grün al waar de Bernina expres opgepakt hebben. Zo hebben wij optimaal genoten van onze 3 dagen treinkaart en het verschil ervaren tussen de panorama en de “normale” rijtuigen. Het hotel in Tirano was heel goed alleen duidelijk minder gemütlich als het hotel in Chur.
Al met al een mooie trip waar ook mijn vader van genoten heeft. Nogmaals bedankt en wie weet tot een volgende reis.
5-daagse treinreis Bernina Express, september 2015

Mijn complimenten! Alles was keurig geregeld voor mijn vakantie..Ik kon overal goed mijn weg vinden met behulp van de meegestuurde kaarten. De hotels waren prima…..! Het eerste klas reizen beviel me ook wel goed, rustiger en vaak meer plaats, ook voor je koffer. Nogmaals bedankt. Ik heb me heel erg goed vermaakt.
19-daagse treinreis Puur Zwitserland, juli 2015

 We hebben genoten van de reis . Met de trein is ons goed bevallen, het is comfortabel en je ziet meer als met een busreis. Misschien ooit nog een keer. De verzorging van de tickets en de informatie was goed verzorgd, daarvoor dank.
7-daagse treinreis Klassiek Zwitserland, juni 2015

Ik wil jou ook nog eens speciaal bedanken: de reis was door jullie perfect voorbereid, zowel naar info als naar tickets. Alles is vlekkeloos verlopen. Ik apprecieer ook ten zeerste jullie flexibiliteit.
De reis zelf was zeer goed geslaagd, met uiteindelijk prachtig weder. Wij hebben ervan genoten. Bedankt!

3-daagse treinreis Glacier Express, juni 2015, vriendengroep uit België

Inmiddels zijn we terug van onze reis naar Zwitserland. We genieten nog iedere dag na van deze belevenis. Het was een fantastische reis. Alles was goed geregeld. Als we een minpunt zouden moeten aangeven zou dat het hotel in Lugano zijn. Dat stond in schril contrast met de andere hotels. Niet het personeel of het ontbijt maar wel de kamer. Hartelijk dank.
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, augustus 2014

Vandaag de reisbescheiden opgehaald. Heb het vluchtig doorgekeken en het ziet er goed uit.
Ben niet gewend om dit soort reizen te maken en was zeer verrast door de uitgebreidheid van het pakket. Alvast hartelijk dank voor je inzet.
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, augustus 2014