8-daagse treinreis Hoogtepunten van Zwitserland

Route: Interlaken-Luzern-Pilatus-Gotthard Base Tunnel-Lugano-Zürich

In 8 dagen van Interlaken, via Luzern aan de Vierwaltstättersee en het mediterrane Lugano naar de hoofdstad Zürich. 

Dag 1

De treinreis begint in Interlaken. Vanaf de Zwitserse grens of de luchthaven reist u per trein naar Interlaken. Deze stad is gelegen tussen twee meren, de Brienzersee en de Thunersee en aan de voet van de bergen Jungfrau, Eiger en Mönch. Overnachting in Interlaken.

Dag 2
Vandaag hebt u de regie in eigen handen. Wordt het een dagje wandelen in de bergen, Interlaken verkennen of een treintocht. Er zijn twee excursiemogelijkheden die u naar grote hoogte brengen (optioneel bij te boeken). De eerste is een tocht met de Jungfraubahn naar het Jungfraujoch, het hoogst gelegen treinstation van Europa op 3454 m. Vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht over de toppen van de Jungfrau, Eiger en Mönch en de Aletschgletsjer. De tweede excursie is een tocht naar de Schilthorn op 3000 m. Hier bevindt zich het draaiende restaurant Piz Gloria op 2970 m waar de James Bond film On Her Majesty’s Secret Service is opgenomen. Het draaiende restaurant biedt u een adembenemend uitzicht over de toppen van de Titlis, Jungfrau, Mönch en Eiger. Ook zijn het Jura gebergte, de Vogezen en het Zwarte Woud te zien. Overnachting in Interlaken.

Dag 3
Per trein met de Brünig Express van Interlaken naar Luzern. Deze prachtige stad, gelegen aan de Vierwaltstättersee, heeft tal van excursiemogelijkheden. Een blikvanger is zeker de Kapelbrücke, de oudste, overdekte brug ter wereld. Overnachting in Luzern.

Dag 4
Vandaag een prachtige excursie vanuit Luzern. U gaat aan boord voor een tocht van Luzern naar Alpnachstad. Vervolgens met ’s werelds steilste tandradbaan naar Pilatus Kulm op 2132 m. In de wintermaanden (vanaf november) gaat de tocht niet per tandradbaan, maar met de panoramagondel van Kriens naar Pilatus. Overnachting in Luzern. Op aanvraag kunt u ook in een hotel overnachten op de Pilatus.

Dag 5
Treinreis van Luzern naar Lugano door o.a. de in 2016 geopende Gotthard Base Tunnel. De tunnel in het Alpen massief in het hart van Zwitserland en waarbij u in slechts 17 minuten aan de andere kant bent. In Bellinzona stapt u over en reist u verder per trein naar mediterraan Lugano. Overnachting in Lugano.

Dag 6
Lugano is een prachtige stad aan het Meer van Lugano. Door de ligging aan het meer, de parken en de palmen ademt de stad een mediterrane sfeer. Een wandeling door de historische, autovrije stadskern of een uitstapje naar de omliggende bergen, Monte Bré op 925 m en Monte San Salvatore op 912 m maken de dag compleet. Vandaag kunt u de dag zelf indelen. Overnachting in Lugano.

Dag 7
Met de trein reist u vandaag naar Zürich en kunt u deze stad op eigen gelegenheid verkennen. De grootste stad van Zwitserland en een mooie stad om deze reis mee af te sluiten. U vindt in deze stad prachtige historische wijken die worden afgewisseld met moderne architectonische hoogstandjes. De Bahnhofstrasse, waar alle modehuizen en juwelierswinkels zich bevinden, is één van de duurste en meest exclusieve winkelstraten ter wereld. Hier vindt u alle grote merken zoals Cartier, Louis Vuitton en Chanel. Overnachting in Zürich.

Dag 8
De laatste dag van uw treinreis. U reist per trein naar de Zwitserse grens of één van de luchthavens. U kunt uw verblijf in Zwitserland ook verlengen in een hotel uit ons aanbod. Wij geven u graag suggesties.

PRIJSINFORMATIE

Prijzen per persoon in €, geldig in de periode 1 mei – 1 oktober 2017

                                                          3* hotel                  4* hotel
2-persoonskamer                             € 1095                    € 1445
1-persoonskamer                             € 1395                    € 1795

Toeslag treinrondreis 1e klas € 105 p.p.
Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

Optionele excursies:
Excursie Jungfraujoch 2e klas € 99 per persoon

Inbegrepen in de reissom

  • 7 overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad of douche en toilet
  • Treinticket Hoogtepunten van Zwitserland (6 transfers) 2e klas
  • Excursie Pilatus (dag 4)
  • Reserverings- en administratiekosten
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • 25-50% Korting op reguliere ticketprijzen voor optionele excursies per trein, boot, postbus en kabelbaan
  • Op deze reis zit STO-reisgarantie

Niet inbegrepen in de reissom