6-daagse treinreis Drie Beroemde Bergtoppen

Route: Luzern-Titlis-Interlaken-Glacier 3000-Jungfraujoch

Drie absolute wereldtoppers!

Dag 1
Vanaf de Zwitserse grens of de luchthaven reist u per trein naar Luzern. Luzern is een prachtige stad aan de Vierwaltstättersee en wordt ook wel de poort tot Centraal Zwitserland genoemd. Een bekende attractie is de oudste, overdekte brug ter wereld, de Kapelbrücke. Overnachting in Luzern.

Dag 2
Een tocht per trein naar Engelberg en vervolgens met ’s werelds eerste draaiende gondel, Rotair, naar de top van de Titlis. Hier kunt u kiezen uit verschillende activiteiten. Met de stoeltjeslift Ice Flyer over de gletsjerspleten, Snow Tubing in het Titlis Glacier Park of een wandeling in de 350 m lange gletsjergrot. Voor meer spanning loopt u over de 100 m lange hangbrug Titlis Cliff Walk. Met meer dan 3000 m boven de zeespiegel de hoogste hangbrug in Europa. Overnachting in Luzern.

Dag 3
Vandaag een treinreis over de Brünig pas naar Interlaken, gelegen tussen twee meren, de Brienzersee en de Thunersee en aan de voet van drie wereldberoemde bergtoppen, de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. Overnachting in Interlaken.

Dag 4
Excursie naar Glacier 3000, het uitzicht over de Alpen. Per trein van Interlaken naar Zweisimmen en vervolgens per MOB trein naar Gstaad. Vervolgens neemt u de postbus naar Col du Pillon (Glacier 3000). Vanaf hier gaat u in ca. 15 minuten per panoramische kabelbaan naar de eeuwige sneeuw op 3000 m hoogte. Vanaf dit bergstation heeft u toegang tot alle gletsjer activiteiten. U kunt de omgeving verkennen per hondenslee, sneeuwbus of door een spectaculaire wandeltocht langs een gemarkeerde route met fantastische uitzichten op de meest beroemde Alpentoppen, Jungfrau, Matterhorn en Mont Blanc. Voor een adrenalinestoot kunt u ook een ritje maken in de Alpine Coaster, ’s werelds hoogst gelegen bobsleebaan. Overnachting in Interlaken.

Dag 5
Een excursie die niet in het programma mag ontbreken! Een rit met de Jungfraubahn naar de Top van Europa. Op 3454 m ligt Europa’s hoogste treinstation. Het traject strekt over 9 km, waarvan 7 km door tunnels, en moet een hoogteverschil overbruggen van 1400 m. In de tunnels zijn een paar uitzichtpunten die een fantastisch zicht bieden op de omliggende Alpenwereld. Bij het Jungfraujoch zijn 3 restaurants, 2 uitzichtplatformen over de bergtoppen en Aletschgletsjer, het ijspaleis en een wandelroute naar het hoger gelegen Mönchsjochhütte (ca. 45 min.). Overnachting in Interlaken.

Dag 6
De laatste dag van uw treinreis. U reist per trein naar de Zwitserse grens of één van de luchthavens. U kunt uw verblijf in Zwitserland ook verlengen in een hotel uit ons aanbod. Wij geven u graag suggesties.

PRIJSINFORMATIE

Prijzen per persoon in €, geldig in de periode 1 mei – 1 oktober 2017

                                       3* hotel            4* hotel              
2-persoonskamer           €  975              € 1155             
1-persoonskamer           € 1135             € 1375                   

Toeslag treinrondreis 1e klas € 79 per persoon.
Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

Toeslag extra nacht in Luzern of Interlaken: 2-pers.kamer 3*-hotel € 105 p.p. en 4*-hotel € 145 p.p., 1-pers.kamer 3*-hotel € 139 p.p. en 4*-hotel € 185 p.p.

Deze treinreis reserveren.

Inbegrepen in de reissom

  • 5 overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad of douche en toilet
  • Treinticket Drie Beroemde Bergtoppen (6 transfers) 2e klas, inclusief transfer van en naar Zwitserse grens/luchthaven
  • Excursie Titlis inclusief Ice Flyer (dag 2)
  • Excursie Glacier 3000 (dag 4)
  • Excursie Jungfraujoch (dag 5)
  • Reserverings- en administratiekosten
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • 25-50% Korting op reguliere ticketprijzen voor optionele excursies per trein, boot, postbus en kabelbaan
  • Op deze reis zit STO-reisgarantie

Niet inbegrepen in de reissom: